Kaassõitjate hulgas läbi viidud küsitlused kinnitavad, et vormel-1 piloodid peavad Fernando Alonsot endiselt üheks maailma parimaks, kuid kehvem auto ei anna hispaanlasele mingit võimalust kõrgete kohtade nimel konkureerida. Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
14. oktoober 2018, 14:04

Alonso igatseb aega, kui vormel-1 ei olnud üdini etteaimatav (1)

Kahekordne vormel-1 maailmameister Fernando Alonso lahkub käimasoleva hooaja järel kuninglikust sarjast. Ta tunnistab, et vormel-1 on oma hiilguse kaotanud ning põnevus on kadunud.

"Spordiala peab uuesti huvitavaks muutma," ütles ta ajakirjale Autosport. Alonso sõnul on olukord jabur, sest kui kuuest kiiremast autost peaks keegi startima viimaselt kohalt, siis lõpetab ta ikkagi alati esikuuikus, sõites seitsmendal kohal olevast mehes ringiga mööda.

"Postitasin ühe video 2005. aastast ja sellele tuli 3000 kommentaari. Öeldi, et just sellisesse vormel-1 sarja omal ajal armuti. Ma pole ainus, kes on sarja suhtes kriitiline, terve maailm on samal arvamusel."

Alonso meenutas aega, kui V10 ja V8 mootorid tegid korralikku müra, tiimid mõtlesid välja loovaid strateegiaid ja otsustavaks said nii kütuse- kui ka rehvitaktika. "Toona läksime pühapäevadele vastu ettearvamatuse tundega," ütles ta. 

 
 
 
View this post on Instagram

Michael - V10 - Suzuka 130R ✅

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on