Elfyn Evans ja Craig Parry 2016. aasta Argentina rallil. Foto: AP/Scanpix
WRC
14. oktoober 2018, 17:40

Elfyn Evansi endine kaardilugeja lõpetab ränga avarii tagajärjel oma karjääri

Kuigi WRC-sarjas kihutavale Elfyn Evansile loeb praegu kaarti Daniel Barritt, siis veel kaks hooaega tagasi jagas noorele britile rajajuhiseid Craig Parry, kellega koos võideti ka Suurbritannia meistritiitel. 

Viimased kaks aastat istus Parry WRC2 klassis kihutava Gus Greensmithi autos, kuid edaspidi ei tee britt enam ka seda. Nimelt tegi Greensmith tänavuse aasta Saksamaa ralliks valmistudes tõsise avarii, mille tagajärjel murdis kaarti lugenud Parry oma puusa ning vaagnaluu.

Pärast õnnetust ei soovitanud arstid üle kolme nädala haiglaravil olnud mehel enam kunagi ralliautosse istuda ning nii otsustaski Parry 39aastaselt oma kaardilugejakarjäärile joone alla tõmmata.

"Oma kiivri nagisse riputamine on mu karjääri üks raskemaid otsuseid," vahendab Dai Sport Parry sõnu. "Pärast Saksamaal saadud vigastusi on ralliautosse naasmine minu jaoks lihtsalt liiga ohtlik ning potentsiaalsed tagajärjed järgmise õnnetuse korral oleksid lihtsalt liiga suured. Praegusel hetkel olen siiski 100protsendiliselt tervenemas ning loodan täie tervise juurde naasta, kuna mul on imeilus pere, kes mind siin ilmas vajab." 

Parry kontosse kogunes karjääri jooksul üle 260 ralli, millest 57 olid WRC-rallid.