Martin Reim tänasel pressikonverentsil.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
14. oktoober 2018, 17:49

Martin Reim homse Ungari mängu eel: kergemaks meie elu ei lähe (3)

Eesti jalgpallikoondist ootab homme järjekordne Rahvuste liiga matš, sedapuhku on Tallinnas vastaseks Ungari koondis. Esinduse peatreener Martin Reim sõnas pressikonverentsil, et mänguks valmistutakse täpselt samamoodi nagu eelnevaks kolmeks matšiks, mis kõik 0:1 kaotati.

„Me valmistume samamoodi nagu kolmeks esimeseks mänguks,“ vastas ta välisajakirjaniku küsimusele. „Teame vastase tugevusi, teame, et tuleb väga raske mäng. Kõige suurem mure on see, et me pole seni ühtegi väravat löönud ja kui väravaid ei löö, ei saa ka mänge võita. Suurimaks väljakutseks on efektiivsemalt rünnata.“

Ungari koondist iseloomustas ta sõnaga „huvitav“.

„Kindlasti on nad oma olemuselt ja ülesehituselt teistsugused kui Soome või Kreeka,“ rääkis ta. „Neil pole väga säravaid üksikuid staare, aga samas on ühtlaselt hea võistkond, kes on seni väga korralikult mänginud. Kindlasti sõltub, mis koosseis väljakule tuleb. Neil on eri tüüpi ründajaid, neil on väga mobiilne keskväli, kes suudab head pressingut teha ja kes on keskeuroopalikult head palliga. Kergemaks meie elu ei lähe.“

Kas Reim kavatseb algkoosseisu värskendada?

„Kavatsen,“ ütles ta. „Kindlasti on meil positsioonid, mis on kindlamalt paigas, aga on positsioone, kus meil on võrdseid vahetusi. Kui palju uusi mehi tuleb, on veel vara öelda, aga kui võimalik, siis ikka. Sellised mängud nõuavad palju energiat, eriti meie mängijatele. Kui klubis regulaarselt mänguaega ei saa, siis on tark värskeid jalgu sisse tuua.“

Reedese matši Soome vastu kollaste kaartide tõttu vahele jätnud poolkaitsja Karol Mets rääkis, et tolles 0:1 kaotatud kohtumises oli Eesti mängus ka positiivseid jooni. 

"Kaitses seisime päris hästi," jutustas ta. "Taktikaliselt ja plokina seisime kaitses küllaltki hästi. Lõpuks vajusime ära ja kontrarünnakusse jooksime mõnikord ainult ühe või kahe mehega, et nendes aspektides saame kindlasti juurde panna."

Eesti on hetkel alagrupis neljandal kohal, mis tähendaks C-liigast D-liigasse langemist. Reim sõnas, et võidu korral oleks meil võimalus liigasse püsimajäämise eest võistelda. Hetkel hoiab tabelis kolmandat kohta just Ungari, kel on kolme mänguga kolm punkti. 

Homsest mängust jääb kollaste kaartide tõttu eemale Sergei Zenjov. Rauno Sappinen tegi põlvele haiget ning tema seis selgub pärast tänast treeningut. Eesti-Ungari kohtuvad esmaspäeval kell 21.45 A. Le Coq Arenal.