Jüri Vips.Foto: Facebook / Team Motopark
Auto-Moto uudised
14. oktoober 2018, 18:57

VIDEO | EI MINGIT VENNAARMU? Vipsi arvates sõitis Aron tiimikäskluse tõttu talle meelega tagant sisse

18aastane Jüri Vips sai FIA Euroopa vormel 3 sarja hooaja kokkuvõttes neljanda koha, aga pärast Hockenheimi ringrajal peetud viimast sõitu jagus tal kurje sõnu kaks aastat vanema kaasmaalase Ralf Aroni suunas, kes talle avaringil tagant otsa sõitis.

„Mulle öeldi juba enne sõitu, et pangu ma tähele: minu tagant startiv Ralf sõidab mulle otsa. Ma ei hakanud muretsema ja keskendusin stardile, kuid siis rammiski ta mu välja. Seda on isegi vormel 1 sarjas kurb vaadata, aga väiksemates sarjades ei tohiks niimoodi kunagi juhtuda,“ rääkis Vips väljaandele Autosport.

Miks teisele eestlasele niimoodi kurja teha? Vipsi hinnangul oli põhjus selles, et viimase sõidu võitnud ja üldarvestuses kolmandaks tõusnud Venemaa esindaja Robert Schwartzman esindab sarnaselt Aronile Prema tiimi. Ehk siis: võistkonnakaaslast tuli iga hinna eest aidata.

Pärast kokkupõrget langes Vips võistlejaterivi lõppu, aga suutis välja sõita päeva kiireima ringi ja tõusis lõpuks üheksandaks. Neljandana üle finišijoone tulnud Aron sai aga karistada ja talle märgiti protokolli 15. koht.

Aroni sõnul polnud juhtunus midagi tahtlikku. „Ta võib arvata, mida tahab, aga nii ei olnud. Miks ma peaksin nii tegema? Mulle oleks ju parem, kui mu meeskonnakaaslane ei oleks üldtabelis nii kõrgel, sest siis saaksin öelda, et auto ei olnud hea!“ lausus ta.

Hooaja kokkuvõttes oli parim Michael Schumacheri poeg Mick, kes kogus 365 punkti. Vips oli 284 punktiga neljas ja Aron 242,5 punktiga kuues. Teise kohaga oleks Vips täis saanud vormel 1 sarja superlitsentsi jaoks vajalikud punktid. Superlitsents annab õiguse vormelimaailma kuningliku sarja autosid testida.

Video intsidendist (alates 9:50), Vipsi vormeli nr on 44, Aroni oma nr 7: