Tallinna Kalev/TLÜ ameeriklane Damarcus Harrison viskas Jurmala korvi 21 punkti.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
14. oktoober 2018, 20:23

Tihedas Eesti-Läti liigas loeb iga võit: väike Kalev korjas boonuse, Pärnu naaseb Lätist kahetiste tunnetega

Eesti klubid olid nädalavahetusel Eesti-Läti korvpalliliigas peetud neljast naabritevahelisest duellist paremad kolmes. Vahest kõige väärtuslikum oli Tallinna Kalev/TLÜ 74:71 võit Jurmala üle. Kahe nädala järel hoiab kolm võitu ja ühe kaotuse kogunud Kalev tabelis kolmandat kohta.

„Tegemist on võrdsete tiimide liigaga, kui paar tippu välja arvata. Iga välismängu võit on boonus, mis siis, et mängupilti annab veel kõvasti parandada. Aga tulemustega olen rahul,“ rääkis Kalevi peatreener Gert Kullamäe. Lisaks Jurmalale on alistatud ka Jekabpils ja Valga.

Kalevi poolelt tõusid Jurmala vastu esile ameeriklased Damarcus Harrison ja Taylor Stafford. Tundub, et iga-aastane võõrleegionäride loterii on vähemalt nende puhul õnnestunud.

„Ma ei oska öelda, kas panime nendega täppi, aga igal juhul on tegu heade mängijatega, kellel on ka korralik suhtumine. Hinna-kvaliteedi suhe on neil kindlasti paigas,“ lausus Kullamäe rahulolevalt.

Pärast pikka ootamist jõudis Eestisse ka Bamba Falli tuttav senegallane Pape Moustapha Diop, kes viskas Jurmalas 10 minutiga 5 punkti. Kullamäe sõnul jääb Diop vähemalt aasta lõpuni Kalevisse ja potentsiaali on esimest korda Euroopas mängival äärel piisavalt.

Pärnu lahkus Lätist vastakate emotsioonidega. Laupäeval ei jäetud Liepajale mingit võimalust ja oldi üle 93:62, aga pühapäeval alistuti pingelises heitluses Läti Ülikoolile 70:75. Kohustusliku võidu noppinud Rapla sai kodusaalis Valmierast jagu 100:88.

Laupäeval läksid vastamisi ka Läti tipud. Ventspils suutis Riias peetud kohtumises sealset VEFi 90:89 võita. Tundub, et vähemalt praegu on mõlemad võrreldes Eesti esiklubi Kalev/Cramoga sammu võrra maas.

Kullamäe usub, et heal päeval võivad VEFi näksata ka keskmikud, sealhulgas tema enda juhendatav meeskond. „Jah, kaotasime VEFile võõrsil 40 punktiga, aga see mäng oli meie poolt alla igasugust arvestust. Tänavu pole nad enam see VEF, mis varem. Arvan, et suudame nendega kodus mängida, meil on selleks mehed olemas,“ ütles ta.

Laupäeval läheb väike Kalev kodus vastamisi finaalneliku kohta püüdva Ogrega. Eesti klubide omavahelistest heitlustest tõotab põnevaim tulla kolmapäevane Pärnu-Tartu matš.

Mida on kaks nädalat õpetanud? Nagu arvata oli, on play-off'i ehk kaheksa hulka pääsemiseks vaja igast mängust maksimum võtta, eriti lihtsurelikel.

"Mina ei lubanud enna hooaja algust ei nelja ega kaheksa sekka pääsemist. Naudin protsessi, aga eesmärgiks on alati võita. Eesti liigas olime harjunud, et igaüks saab play-off'i, aga nüüd seda luksust enam pole. Ootan juba mängu Ogrega. Tegu on korraliku tiimiga, aga meil on väga hea šanss võita," tõdes Kullamäe.

Eesti-Läti korvpalliliiga turniiritabel

1. Kalev/Cramo (4 võitu, 0 kaotust), 2. Ventspils (4-1), 3. Tallinna Kalev/TLÜ (3-1), 4. Riia VEF (2-1), 5. Tartu Ülikool (2-1), 6. Ogre (2-2), 7. Jurmala (2-2), 8. Valmiera (2-2), 9. Rapla (2-2), 10. Läti Ülikool (1-1), 11. Pärnu Sadam (2-3), 12. TalTech (1-2), 13. Liepaja (1-3), 14. Jekabpils (0-3), 15. Valga-Valka Maks&Moorits (0-4).