Algo Kärp. Foto: Stanislav Moškov
Talisport
15. oktoober 2018, 11:15

Koolipinki naasnud Algo Kärp: loenguruumis istumine on üks kannatuste rada (2)

Pyeongchangi taliolümpial Eesti murdmaasuusatajate parima tulemuse teinud ning 50 km klassikamaratonil 16. koha saanud Algo Kärp läks tänavu sügisel pärast 13aasta pikkust pausi taas koolipinki. 

"Kõrgkoolid, nagu selgus, ei ootagi inimesi avasüli õppima. Enne tuleb oma teadmisi ikka tõestada. Ja kui te nüüd arvate, et olin need 13 vahepealset aastat, mis mind gümnaasiumi lõpust ja tänasest hetkes lahutasid, ka oma aju sama intensiivsusega treeninud nagu kõiki muid lihaseid, siis te eksite," kirjutas Pärnu kolledžis ettevõtluse ja projektijuhtimise spordikorralduse eriala tudeeriv Kärp Team Haanja blogis. 

"Nii võtsin ühendust oma kunagise matemaatika-õpetajaga, kes uskumatult kombel ei hakanudki mulle moraali pidama, vaid näitas üles erilist kannatlikkust, selgitades mulle ka kõige lihtsamaid tehteid ikka uuesti ja uuesti," jätkas Kärp, kes sai endalegi üllatuseks sisseastumiskatsetel 88 punkti võimalikust 100st. Lisaks temale asus sama eriala õppima ka koondisekaaslane Raido Ränkel. 

Aga kuidas koolipink suusameestele pärast pikka pausi tundub? "Oleme Raidoga esimese õppesessiooni üle elanud. Ja üle elama on siin tõesti väga õige termin, sest sportlasele, kes on ehk harjunud tunde küll rattasadulal istuma, suusa- või rullirajal veetma, on tundide pikkune loenguruumis istumine üks kannatuste rada," leidis Kärp. 

Loe pikemalt Team Haanja blogist.