Sebastien Ogier. Foto: AFP/Scanpix
WRC
15. oktoober 2018, 14:43

Sebastien Ogier ootab Meeke'i tagasi: ta on üks kiireimaid mehi MM-karussellis

Kuigi uudised Kris Meeke'i taasliitumisest WRC-sarjaga pole veel ametlikku kinnitust saanud, seostatakse meest väga tugevalt Ott Tänaku tööandja Toyotaga. Viiekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogier' sõnul oleks briti naasmine WRC-karusselli ainult teretulnud. 

"Kindlasti oleks tore teda taas meiekeskis näha. Ta on üks kiireimaid mehi kogu MM-karussellis," sõnas Ogier väljaandele Motorsport.

Meeke alustas tänavust hooaega Citroeni esisõitjaga, kuid pärast mitmeid avariisid otsustas Prantsuse autotootja britist loobuda. Ogier nõustus, et Meeke'i pole siiamaani oma täit potentsiaali ära suutnud kasutada, kuid tema kiiruses ei saa siiski keegi kahelda. 

"Inimesed võivad küll öelda, et tal pole olnud vajalikku järjepidevust, kuid ta teab, kuidas kiiresti sõita ning suudab ka rallisid võita," leidis prantslane. "Ta on suurepärane sõitja ning fännid armastavad teda jälgida."

"Kui need kuulujutud tõele vastavad, siis mul on väga hea meel, et ta järgmisel aastal MM-sarjas sõidab," sõnas Ogier' lõpetuseks. 

Meeke hakkaks Toyotas väidetavalt asendama Esapekka Lappit, kes on omakorda liitumas Citroeni meeskonnaga, kellega on käed löönud ka Ogier. Toyota esipiloodina jätkab Ott Tänak, kellel on Jaapani autotootjaga kehtiv leping, teise sõitja Jari-Matti Latvala tulevik peaks selguma lähipäevil.