Anett Kontaveit.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
15. oktoober 2018, 18:43

VIDEO | Kontaveit sai Venemaa supertalendi üle raske ja magusa võidu (5)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 21.) võitis Moskvas toimuva kõrgetasemelise WTA turniiri avaringis  2:6, 6:3, 7:5 17aastast venelannat Antastassia Potapovat (WTA 94.).

Kõik algas hästi: Kontaveit läks avasetis 2:0 juhtima. Järgnes aga mõõn, sest järgmised seitse geimi kuulusid Potapovale. Ühtlasi tähendas see Kontaveidile ka avaseti 2:6 kaotust.

Teise seti algus oli veidi tasavägisem. Kõigepealt nägime seisu 1:1, seejärel läks Kontaveit 3:1 juhtima, kuid Potapova võitles peagi välja 3:3 viigi. Hetk hiljem võitis Kontaveit aga kolm geimi järjest ning viis matši kolmandasse setti. Seisul 5:3 peeti Potapova servil maha tõeliselt pikk geim, mille Anett lõpuks oma kasuks pööras.

Otsustavat setti alustas paremini Potapova, kes murdis kohe Kontaveidi pallingu ja läks 2:0, 3:1 ja 4:2 juhtima. Seejärel suutis ka Kontaveit vastase servigeimi murda ja tabloole 4:4 ja 5:5 viigi tuua. Ka viimased kaks geimi kulgesid ülimalt pingelises võtmes, kuid lõpuks võttis kogenum mängija ehk Kontaveit ikkagi oma. Kohtumine kestis 2 tundi ja 16 minutit.

Potapova puhul on tegemist tõelise supertalendiga. Saratovist pärit piiga säras juba tüdrukute turniiridel ja võitis 2016. aastal ka Wimbledoni noorteturniiri üksikmängus. Tänavu tegi ta suure läbilöögi naiste seas, jõudes kahel WTA turniiril finaali ja kerkides maailma edetabelis esisaja sekka.