Lionel Messil on Barcelonast lahkumiseks olemas ka tagauks.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
15. oktoober 2018, 20:31

Hispaania ajaleht avaldas Lionel Messi saladuse

Hispaania ajaleht Mundo Deportivo kirjutab, et Argentina jalgpalluri Lionel Messi ja Kataloonia suurklubi Barcelona vahel sõlmitud lepingus on huvitav klausel, mis lubaks Messil meeskonnast tasuta lahkuda.

Messi praegune leping kehtib kuni 2021. aasta juunini, kuid tegelikult võib ta tiimist tasuta lahkuda juba järgmise hooaja järel. Just nii: tasuta!

Lepingusse kirjutatud klausel annab Messile vaba voli, et liituda 2020. aastal mõne mitte eliitklubiga. Siinkohal tuleb muidugi välja klausli kummalisus, sest eliitklubi mõiste on üsna vaieldav. Näiteks Saksamaa ajaleht Bild juba hõiskab: Messi võib tulla Bundesligasse! Mitte küll Müncheni Bayernisse, aga näiteks Augsburgi.

Eliitklubid peaksid Messi eest maksma 700 miljonit eurot, teised aga 0. Arvatakse, et klausel loodi mõttega, et kui Messi peaks Barcelonast tüdinema ja tahtma tagasi kodumaale ehk Argentinasse kolida, oleks tal selleks võimalus. Mees on varemgi teada andnud, et soovib karjääri lõpetada oma lapsepõlveklubis Newell's Old Boys.

Kokku on Messi ja Barcelona aegade jooksul sõlminud kaheksa lepingupikendust ning väidetavalt loodab klubi peagi üheksandani jõuda.