Henri AnierFoto: Martin Ahven
Jalgpall
16. oktoober 2018, 01:39

Henri Anier: näeme ju ropult vaeva, et koondise eest väravaid lüüa, peame veel paremini kaitses töötama (2)

Eesti jalgpallikoondis teenis Rahvuste liigas esimese punkti, kui koduplatsil tehti 3:3 viik Ungariga.

"Väga-väga vägev emotsioon!" lausus ründaja Henri Anier enda 3:2 värava kohta. "Millal me viimati valikmängus nii tugeva vastase vastu kolm väravat lõime? Lihtsalt kahju, et jääb negatiivne maik, kohe lasime tagasi lüüa. Nii 1:0 kui ka 3:2 pealt. Aga peame pead püsti jätma. Kolm väravat kodus tugeva meeskonna vastu. Kaks mängu on veel ees selles valikgrupis ja lähme neid võitma."

Lasime endale kaks korda värava kiiresti tagasi lüüa. "Peame lihtsalt üle vaatama olukorrad ja veel-veel tugevamad olema. Standardolukordadest ei tohiks lasta endale nii lihtsalt kohe tagasi lüüa. Nii palju teeme tööd, näeme vaeva, et need väravad saada, aga kuidagi lihtsalt lasime tagasi. Kolm tükki lõime ees, kahju, et ei tulnud võitu viimases kodumängus. Sellegipoolest pea püsti ja aitäh kõigile, kes tulid meid toetama."

Fännidele oli ilmselt tähtsaim näidata, et oskame rünnata ja väravad lüüa. "Kindlasti. Meil on väga raske grupp, viimastes mängudes kahjuks väravaid ei löönud ja minimaalselt kaotasime. Selles mängus suutsime oma võimalused ära realiseerida, nii edasi!"

Rahvuste liiga seisust: "Loomulikult võitleme selle nimel, et jääda siia tugevasse liigasse. Muid mõtteid meil ei ole. Võtame mäng korraga ja proovime võõrsil samamoodi väravaid lüüa."

Täna oli ees vähe lõbusam kah, et toetust oli rohkem, ei pidanud seal üksi tühja jooksma ja mitme mehe vastu võitlema. "Ikka tegin kõvasti tööd, jooksin tühja samuti. Proovisin pressida ja meeskonnale palli tagasi võita. Suutsin palli hoida ja meeskonda järele oodata, see on samuti ründajale tähtis. Eriti koondises, kus on kõik tugevad mängud. Suutsime kõik väljakule jätta, meil ei ole [ründes] millegi üle nuriseda, lihtsalt väravad taga ... Need asjad tuleb üle vaadata, ei tohiks nii lihtsalt lasta. Näeme ju ropult vaeva, et koondise eest väravaid lüüa, peame veel paremini kaitses töötama."

Anier pole viimastel kuudel just tihti skoorinud. Mida see tänane värav enesekindluse poole pealt annab? "Olen kogu aeg endasse uskunud ja kõvasti tööd teinud, ma ei lase pead norgu. Jalgpall on üles-alla ja kui ise endasse ei usu, siis kes veel usub? Tuleb kõvasti tööd edasi teha ja väravad on väga hea boonus. Mul oli väga hea meel täna, et sain hea värava ära löödud ja meeskonna juhtima viia. Tugev viigipunkt kodust. Just koondise eest on alati väravaid väga raske lüüa ja täna suutsime neid kolm lüüa. Suutsin ka hea söödu Siimule anda. Enesekindlusele oli see kindlasti väga hea."