Joonas Tamm aktsioonis.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
16. oktoober 2018, 01:56

Joonas Tamm Ungari avaväravast: valearvestus

Eesti jalgpallikoondis teenis Rahvuste liigas esimese punkti, kui koduplatsil tehti 3:3 viik Ungariga.

"Emotsioonid on head, kuigi kahju, et ei võitnud seda mängu," lausus keskkaitsja Joonas Tamm Õhtulehele. "Eesmärk oli publikule pakkuda head mängu ja palju väravaid, see õnnestus."

Ungari esimeses tabamuses lasub mingi osa süüd ka Tammel, kes palli justkui tahtlikult, kuid arusaamatult jalgevahelt läbi lasi, mistõttu Dominik Nagy jooksu pääses ja palli Mihkel Aksalu selja taha lõi.

"Valearvestus. Täpselt ei teagi, kuidagi ootamatult tuli, lasin läbi ja... peab üle vaatama," kommenteeris Tamm toda olukorda ja kinnitas, et peaga on kõik hästi (ta põrkas teisel poolajal Siim Lutsuga õnnetult kokku).

Positiivne on see, et saime rünnakul punni pealt, aga kaitsja vaatevinklist taga kolm. Kumb üle kaalub? "See on kahe otsaga asi. Jätsime mängu natuke lahtiseks, ründasime rohkem. Siis on alati see oht, et lüüakse vastu. Aga standardites oleks võinud ära hoida. Pole väravaid veel näinud, aga kindlasti saanuks paremini tegutseda."

Viimases kahes mängus on Eesti loobunud viiesest kaitseliinist ja kasutanud neljast. "Mäng on kindlasti loogilisem ja parem. Tundub, et mehed on rohkem harjunud, kohavalikud on paremad."

Tagantjärele, äkki läksime Soome vastu liiga arglikult ja kaitsvalt peale? "Jah, aga Soomel on väga heas hoos väga hea meeskond. Mäng oli taktikaliselt okei, suutsime ilusti kaitsta, mängisime kontra peale, mis iseenesest toimis. Lihtsalt värav natuke varjutas meie esituse."

Lasime Ungaril endale kaks korda väga kiiresti tagasi lüüa. Mida see peegeldab? "Ma ei usu, et midagi konkreetset. Lihtsalt läks nii täna. Olime valmis, lihtsalt Ungaril on väga hea klassiga ründaja (Adam Szalai). Suur ja tugev, väga raske oli tema vastu mängida."