Eesti koondis rõõmustamas Ungarile löödud värava üle. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
16. oktoober 2018, 09:17

Juubelimängu pidanud Eesti koondis on Lillekülla meelitanud juba üle poole miljoni inimese (1)

Eesti jalgpallikoondis viigistas esmaspäeva õhtul Lilleküla staadionil Rahvuste liiga C-divisjoni 3. grupi kohtumises Ungariga 3:3. Kuigi kohtumise lõppseis muutis mängu niigi eriliseks, oli kohtumine ajalooline ka juba enne avavilet. Nimelt oli tegemist Eesti koondise sajanda kodumänguga A. le Coq Arenal. 

Selle saja mängu jooksul on Eesti koondis tundnud võidurõõmu 38 korda. Sealjuures tasub välja tuua, et saldo on positiivne, sest kaotusekibedust oleme kogenud ainult 37 korral. 25 puhul on kohtumised lõppenud viigiliselt. Lisaks saldole on positiivne ka väravate vahe 112-104. 

Statistikaguru Mati Kesaväli tõi Soccerneti foorumis välja aga veel huvitavaid numbreid. Nimelt on Eesti koondist käinud selle saja mängu jooksul vaatama 502 772 inimest ehk üle poole miljoni inimese. Ühe mängu peale teeb see keskmiseks arvuks 5028. 

A-koondise avamäng Lilleküla vutiareenil oli 2001. aasta meeldejääv kohtumine Hollandi vastu, kus Eesti läks kahel korral küll juhtima, kuid pidi lõpuks tituleerituma vastase 4:2 paremust tunnistama.