Karol Mets õnnitlemas mängu parimaks valitud Siim Lutsu. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
16. oktoober 2018, 11:10

Lisatud galerii mängujärgselt koosviibimiselt

PÕHJENDUSED | Miks valisid eksperdid Eesti parimaks Siim Lutsu?

Eesti jalgpallikoondis tegi esmaspäeva õhtul Ungari meeskonnaga 3:3 viigi. Traditsiooniliselt anti pärast kohtumist üle ka koondise parima mängija auhind, mille teenis seekord Siim Luts. Kui tavapäraselt valivad kohtumise parima fännid, siis seekord oli sõna öelda ka ekspertidel, kelles sedapuhku olid endised koondislased Joel Lindpere, Marko Kristal ja Indrek Zelinski. 

Joel Lindpere: "Minu otsus oli suurest tehtud esimese poolajal põhjal. See, mis seal nägin oli hea meeskonnamäng ning mingi iluvärav seda ei muuda. See, et Luts värava lõi oli ainult lisaboonus nende liikumiste ja olukordade peale, mis ta tegi. 

Väravaolukord polnud see, et ta lõi ilusasti ära, vaid see, et kui mäng oli teises ääres, siis Luts liikus sinna, kuhu oli vaja. Tõmbas oma ääre sisse, et teistel oleks tsenderdada. 

Ta mängis julgelt ning tahtis ette võtta vastaseid. Lisaks tuli ka mitu korda kaitsetöösse appi ja teenis vigu, millega saime taas mängu oma poolelt ehitama hakata. Meeldis ka see, et lisaks ise ette võtmisele näitas, et keegi temast ka niisama mööda ei lähe ning võttis ka endale kollase kaardi. 

Arvan, et see fakt, et ta polnud kaks kuud mänginud tuli talle kasuks, sest ta oli kõige suurem mängunälg. Ka Kostja [Konstantin Vassiljev - K.J.] võitles ja jooksis meeletult. Nad ei jäänud füüsiliselt kellelegi alla. Olid kogu aeg mängus sees ning mängunälg on nii suur, siis fakt, et sind väljakule pannakse, paneb sind olukorda, kus sa saadki ainult mängu nautida."

Siim Luts mängu parima auhinnaga. Foto: Martin Ahven

Marko Kristal: "Luts oli terve mängu väga aktiivne, võttis korduvalt mängu enda peale, tekitas palju olukordi ning sai ka tänutäheks värava. Võib-olla tõesti tuli mängunälg talle kasuks. Teisi selgeid kandidaate ta kõrvale nii selgelt ei tekkinud." 

Samal arvamusel oli ka Pärnu Vapruse peatreener Indrek Zelinski. 

Suvel koduklubi vahetanud ning Bohemiansist Teplicesse kolinud äärepoolik pole uues koduklubis õiget võimalust veel saanud. Senises 11 liigamängus on Luts platsile saanud ainult kahes, viimases viies mängus pole eestlane isegi koosseisu kuulunud. 

Mees ise kommenteeris Tšehhis valitsevat seisu järgnevalt: "Just nädal enne koondise kogunemist vahetusid meil peatreener, abitreener ja spordidirektor. Rääkisin just enne äratulekut uue treeneriga. Ta ütles, et arvestab minuga ja lubas koondisemänge vaadata. Kui homme (teisipäeval - toim) tagasi lähen, eks siis paistab."

Siim Lutsu värav: