Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/Scanpix
Talisport
16. oktoober 2018, 14:15

Norra kahevõistlejad jäid 3200 meetri kõrgusel mitmeks tunniks suusalifti kinni

Norra kahevõistlejad viibivad hetkel Itaalias Val Senalesis, kuid kauaoodatud treeninglaager ei alanud suusasportlaste jaoks sugugi mitte meeldivalt. 

Nimelt jäid norralased Val Senalesis mitmeks tunniks suusalifti kinni. "Pool koondist istub juba teist tundi suusaliftis 3200 meetri kõrgusel kinni," säutsus olümpiavõitja Jörgen Graabak esmaspäeval. 

"Udu, sekka ka tugevad tuuleiilid ning külmakraadid. Üsna peagi läheks asi ilmselt ohtlikuks, seega pole tegmist just hea algusega hooajale. Õnneks on abi juba teel," jätkus Graabaki säuts, kes oli suusaliftis kinni koos koondisekaaslaste Jan Schmidi, Espen Anderseni ja Jens Oftebroga.

Pärast külmavangist pääsemist pakuti sportlastele kuuma kakaod ning nad viidi sooja duši alla. "3200 meetri kõrgusel on krõbedalt külm ja jäine tuul. See on külm isegi korraliku riietuse puhul," sõnas Graabak pärast pääsemist Norra telekanalile TV2. 

Kuigi Graabaki säuts võiks viitada asjaolule, et mehed said abi kutsuda vahetult pärast kinni jäämist, siis päris nii see polnud. "Meist veidi eespool olid samuti inimesed ja ka tagapool. Neil oli levi, et hädaabisõnumid välja saata," viitas Graabak asjaolule, et mõned närvesöövad momendid tuli kehva levi tõttu siiski üle elada.