Ralf Aron. Foto: SIPA/SCANPIX
Auto-Moto uudised
16. oktoober 2018, 15:40

Eestlaste rammimisjutud jätkuvad. Aron: Jüri on ka võidusõitja ja teab, et sellist lüket on võimatu teha

Möödunud nädalavahetusel tõmmati joon alla vormel 3 hooajale, kus eestlastest tegid tänavu kaasa Jüri Vips (Motopark) ja Ralf Aron (Prema Powerteam). Kuigi võiks oletada, et kaasmaalased saavad samas sarjas omavahel hästi läbi, siis nii asjad ei pole. Eriti pärast viimast etappi. 

Nimelt põrkasid Vips ja Aron Hockenheimi ringrajal peetud hooaja viimases sõidus omavahel kokku ning pärast võidukihutamist süüdistas Vips endast kaks aastat vanemat Aronit tahtlikus väljarammimises. 

"Mulle öeldi juba enne sõitu, et pangu ma tähele: minu tagant startiv mees [Ralf Aron] sõidab mulle otsa. Ma ei hakanud muretsema ja keskendusin stardile, kuid siis rammiski ta mu välja. Seda on isegi vormel 1 sarjas kurb vaadata, aga väiksemates sarjades ei tohiks niimoodi kunagi juhtuda,“ rääkis Vips väljaandele Autosport.

Väljarammimise põhjuseks olla väidetavalt asjaolu, et niimoodi teenis Aroni tiimikaaslane Robert Schwartzmann üldarvestuses Mick Schumacheri ja Daniel Ticktumi järel teise koha. 

Paraku pole mehed õnnetut vahejuhtumit jätkuvalt omavahel selgeks rääkinud. "Kõige kurvem on, et raja ääres ta minuga rääkima ei tulnud. Ta on ka ise võidusõitja ja teab hästi, et sellist lüket - annan väikese kõksu sellele, kellele spinni korraldada tahan -, on peaaegu võimatu teha," kommenteeris Aron Delfile

"Kui Jüri on endiselt veendunud, et ma tegin seda meelega ning kõik oli ette planeeritud, siis arvatavasti me väga hästi edaspidi läbi ei saa. Kui Jüri on kuri selle peale, et meie väidetavalt midagi sellist tegime, siis mind ajab ka väga kurjaks, et mind ja mu tiimi sellised süüdistused tabavad," lisas eestlane ning täpsustas, et Motoparki ning Prema meeskondade vahelist hõõrumist on esinenud terve aasta jooksul. 

"Terve aasta on Motopark Premat avalikult erinevates asjades süüdistanud - küll olevat mu tiimikaaslased neile ajasõitudes käru keeranud ja mida kõike veel -, aga kõik need süüdistused on olnud alusetud," sõnas mees lõpetuseks. 

Video intsidendist (alates 9:50), Vipsi vormeli nr on 44, Aroni oma nr 7:

Refereeritud artikli täistekst Delfis.