Kulturismivõistlus (pilt on illustreeriv)Foto: ZUMA Wire/Scanpix
Spordivaria
16. oktoober 2018, 19:18

Kas kulturistid on ikka puhtad poisid? Kui dopingukütid nägu näitasid, pageti kabuhirmus minema ja võistlus jäi ära! (2)

Hispaania Santurces toimuma pidanud kulturismi- ja fitnessivõistlus Euskadi Cup jäi nädalavahetusel ära äärmiselt proosalisel põhjusel: enamik võistlejaid pages võistluspaigast kabuhirmus, kui saadi teada, et kohale on ilmunud dopingukontrollid.

Kui tavaliselt on eelnevalt teatatud dopingukontrollide tulekust kulturismivõistlusele, siis seekord tulid Baskimaa antidopinguagentuuri (AVA) ametnikud kohale eelneva hoiatamiseta ja plaaniga võtta palju dopinguproove, vahendas spordileht Marca. Koomiliseks muudab juhtunu asjaolu, et võistluspäev oli kaalumisega juba alanud, kuid kontrollide kohale tulles ei huvitanud võimalik hea tulemus enam enamikku võistlejaid ja nõnda pidid korraldajad ürituse sootuks lõppenuks kuulutama.

AVA teatel ei ole dopingukontrollide kohaletulek võistluse ärajäämisega kuidagi seotud. Lisaks olid nad juba maikuus sõlminud võistlust korraldanud organisatsiooniga lepingu, et väisavad kõiki nende egiidi all peetavaid võistlusi. Näiteks juunis peetud võistlusel oli 12 võetud proovist 5 tükki positiivsed!