Grete ja Robert GriffinFoto: Instagram / Grete Griffin
Kõmu
16. oktoober 2018, 21:06

Grete Griffini kaasa Robert: Eestis ootasid paljud, et mul on püksid poole tagumiku peal, tätoveeringud ja ma popsin marihuaanat (122)

Eesti mitmevõistleja Grete Griffin (endine Šadeiko) ja tema abikaasa, ameerika jalgpallur Robert Griffin III tõdesid, et puutuvad nii USAs kui ka Eestis kahjuks liiga palju kokku rassisimiga.

Pärast Gloria sündi 2017. aasta juulis on Griffinite Instagrami-kontole fotode alla postitatud rassismist nõretavaid kommentaare nii Eestist kui ka Ameerikast, kirjutas Eesti Ekspress.

"Maailm on palju negatiivsem paik kui minu lapsepõlves. Rassisim vohab palju avalikumalt," ütles Robert. Ta rääkis, et Eestis käies tundus talle, et paljud ootasid, et tal on püksid poole tagumiku peal, et ta ülbitseb linna peal, on üleni täis tätoveeritud, popsib marihuaanat ning räägib pudru-inglise keelt. Kui Robert sellele stereotüübile ei vasta, ei osata temaga käituda.

"Kord läksime Pärnu randa, seal ütles üks vanem mees otsesõnu: oh, vaata, neeger jalutab meie valgel liival! Kogu mu pere kutsus seda meest korrale," lisas Grete.