Aivar Kuusmaa.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
16. oktoober 2018, 21:52

Aivar Kuusmaa sõumängust: trenni eest oli hea, aga rohkem ei tahaks! (2)

Rapla korvpallimeeskonna peatreener Aivar Kuusmaa tõdes pärast kaotust ameeriklaste JBA tiimile, et ei saanudki päris täpselt sotti, kas tegemist oli päris korvpalli või sõuga. 

"Pidime vastavalt nende stiilile mängima ja see oli harjumatu. Neil lidusid kogu aeg kaks meest kohe kiiresse. See oligi lahtine korvpall run and gun!" sõnas Kuusmaa Õhtulehele. 

"Enne mängu ütlesin meestele, et kõike tuleb teha täie jõuga. Ütlesin, et teid ootab ees jookse-viska ja me ei saa mingisuguseid kombinne mängida. Sealt tulid ka rumalad eksimused. Mäng jäi meile veidi kiireks. 

Kaitses mängisid vastased n-ö maa-ala, kus kaks esimest panid kohe minema. Joonis oli lihtne - üks lahmib tagant, teine kiirest, ülejäänud toetavad."

Ta lisas: "Aga meie noored võiks nendelt kuttidel õppida, kuidas kätega töötada. Kätetöö oli neil meeletult hea."

Kuusamaa tunnistab, et võit polnudki täna esmatähtis. "Mu eesmärk oli kõiki mängitada. Las nad siis saavad tunda, kuidas noorte mustade vastu mängida on," selgitas ta. 

"Õhtu täna igatahes raisku ei läinud. Sellise intensiivsuse juures saab koormuse kätte küll. Trenni eest mulle meeldis, aga rohkem nii mängida ei tahaks."

18 minutiga 38 punkti visanud tagamängija Rain Veideman lisas: "Sõumäng, sõukorvpall! Ei saa öelda isegi, et trenni eest. Lihtsalt üle ja peale. Ma arvan, et keegi meist väga skoori ei vaadanud. Täitsa suva, kas miinus 10, 20, 30 või 50."