Meeke Toyota rüüs.Foto: Toyota Gazoo Racing
WRC
17. oktoober 2018, 11:35

AMETLIK! Kris Meeke on uuel hooajal Ott Tänaku meeskonnakaaslane, Lappi liigub Citroeni (1)

Pikalt ringlenud WRC kuulujutud said täna ametliku kinnituse. Kris Meeke sõidab uuel hooajal Toyotaga. Esapekka Lappi liigub Citroeni.

Tänavust hooaega alustas Meeke Citroeni sõitjana, kuid ei näidanud just kõige kindlamat sõitu ning sai pärast Portugali rallit kinga. Hooaja jooksul pandi teda paari erinevate tiimidega, lõpuks maandus ta Toyotasse. 

"Suur rõõm ja au on Toyota sõitjaks saada," sõnas Meeke. "Kolm aastat tagasi arutasime minu Toyotaga liitumist esimest korda ja mul on hea meel, et see lõpuks tõeks sai."

"Yarise WRC auto hea hoog räägib enda eest ning meeskonnavaim on samuti igal tasemel imeline, lisaks on siin Jaapani kultuurist tuntud austus. Ma ei jõua uue hooaja algust ära oodata. Minu eesmärkideks on nautida sõitu ning aidata Toyotal meistritiitel võita."

Toyota Gazoo Racingu boss Tommi Mäkinen sõnas, et nad on uue lisanduse osas elevil.

"Teame, et ta on väga kiire, aga ta toob ka kogemust. Ta tehniline taip on kõrge ning usun, et ta suudab pakkuda uusi teadmisi ja ideid, et aidata meie autot veelgi paremaks."

Lisaks kinnitas Mäkinen, et Jari-Matti Latvala jätkub uuel hooajal samuti Toyotas. Niisiis kihutavad järgmisel aastal tiimis Ott Tänak, Latvala ja Meeke.

Citroeniga kaheaastase lepingu sõlminud Lappi sõnas, et see on suurepärane võimalus arenemiseks.

"Eelmine aasta õppisin ma palju Jari-Matti Latvalalt, tänavu Ott Tänakult. Kui mul õnnestub uuel aastal Sebastien Ogierilt inspiratsiooni saada, on mul kõik olemas, et paremaks saada."

Citroeni viimane võit WRC-sarjast pärineb mullu Katalooniast, kust kiireim oli just Meeke. Lappi sellepärast ei muretse.

"Olen veendunud, et autol ja kogenud ajalooga tiimil on palju potentsiaali," ütles ta. Citroenis sõidab uuel hooajal ka viiekordne maailmameister Sebastien Ogier, kolmas sõitja hetkel teada ei ole.