Jair BolsonaroFoto: EPA/Scanpix
Jalgpall
17. oktoober 2018, 14:27

Barcelonat häirib, et jalgpallilegendid Brasiilia Donald Trumpi toetavad (1)

Ülemöödunud nädalal toimunud Brasiilia presidendivalimiste esimese vooru võitis riigi Donald Trumpiks kutsutud parempoolne poliitik Jair Bolsonaro. 

Meest toetavad ka jalgpallilegendid Ronaldinho ja Rivaldo. See pole aga mokkamööda vutistaaride endisele koduklubile Barcelonale. Hispaania meedia väitel ei lähe Bolsonaro misogüünilised ja rassistlikud kommentaarid kokku Kataloonia klubi ideoloogiaga. 

Ronaldinho üheks ametiks on olla Barcelona saadik, kes esindab klubi erinevatel üritustel. Katalaanid ei taha küll avalikult Ronaldinhot noomida, kuid Hispaania meedia andmetel kasutatakse teda edaspidi promoüritustes vähem. Sama plaanitakse teha ka Rivaldoga.  

Bolsonaro on oma poliitikukarjääri jooksul öelnud mitmeid vastuolulisi asju, näiteks on ta kutsunud mustanahaliste õiguste eest võitlejaid "loomadeks, kes peaksid tagasi loomaaeda minema."

Lisaks on ta Brasiilia kongressi naissoost liikmele Maria do Rosariole öelnud, et ta pole vägistaja, aga ta ei vägistaks teda, kuna "Rosario on kole" ja pole "tema tüüpi". 

2011. aastal sõnas mees, et kui ta poeg oleks homoseksuaal, siis ta eelistaks, et poeg pigem sureks, kui ilmuks vuntsidega mehega isa ukse taha.

Ta on kiitnud aastatel 1964-1985 Brasiilias olnud diktatuuri.

"Diktatuuri viga oli inimesi piinata, mitte tappa," ütles ta 2016. aastal raadiosaadets.

Brasiilia presidendivalimiste teine voor toimub 28. oktoobril, Bolsonaro konkurendiks on Fernando Haddad.