Anett Kontaveit tänases mängus Kristina Mladenoviciga.Foto: Sputnik/Scanpix
Tennis
17. oktoober 2018, 14:38

Anett Kontaveit: täna polnud elu parim mäng, aga võit on võit

Anett Kontaveit alistas täna Moskva tenniseturniiril Kristina Mladenovici 6:2, 7:6 ja tõdes, et ei teinud just elu parimat mängu, kuid võidu sai ta kätte ja see on kõige tähtsam.

"Mul on hea meel, et kaks võitu on käes. Täna polnud mu elu parim mäng, aga võit on võit," vastas Kontaveit Eesti ajakirjanikele telefoniintervjuud andes küsimusele, kuidas ta Moskvas seni mängulises plaanis oma esitustega rahule on jäänud.

Avasetis pääses ta ette 5:0, siis võitis oma juhendajaga nõu pidanud Mladenovic küll kaks geimi järjest, kuid ei enamat. Teises setis murdsid mõlemad korra vastase servigeimi, kuid kiire lõppmäng kuulus kindlalt 7:3 eestlannale.

"Alustasin ise hästi ja vastane mitte kõige paremini. Esimesed viis geimi olid ühepoolsed, kuid teine sett oli juba küllaltki tasavägine. Käis enda servi hoidmine, aga tie-break'i suutsin mängida edukalt," vaagis Kontaveit.

Ta suutis palju punkte saada vastase teisel servil. "Tõsi, ta lööb esimest servi küllalt tugevalt, kuid teine serv on tunduvalt nõrgem. Ma ei ütle, et seda oleks lausa mugav rünnata, aga on võimalik rünnata."

Kontaveit oli kõik kolm eelmist vastasseisu Mladenoviciga võitnud ja kinnitas, et teadis, mida peab väljakul tegema. "Eks positiivne saldo lisa enesekindlust, aga ma ei mõelnud, et see tähendab mulle kindlat eelist. Iga mäng on erinev, vastastel on paremaid ja halvemaid päevi. Pigem mõtlesin sellele, millise taktika valin.

Suur algedu ei uinutanud mind. Ikka on parem olla 5:0 ees kui 5:0 taga, lihtsalt peab korralikult edasi mängima. Oli arvata, et vastane võib ühest hetkest hakata paremini tegutsema."

Kaheksa parema seas saab Kontaveit üllatava vastase, sest maailma edetabelis 101. kohal asuv tuneeslanna Ons Jabeur seljatas maailma kaheksanda reketi, ameeriklanna Sloane Stephensi.

Kontaveit ja Jabeur on korra neli aastat tagasi kohtunud, kuid eestlanna enda sõnul esimesel hetkel isegi ei mäletanud seda. Kuidas ta iseloomustab praegust Jabeuri? "Ta on väga andekas, osav, varieerib mängu."