Kristjan Ilves Pyeongchangi olümpiamängudel.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
17. oktoober 2018, 17:05

Kristjan Ilves kompab hüppekombega kohtunike taluvuspiiri

Kahevõistluse esimese ala, suusahüpete juures mängib tähtsat rolli hüppekombinesoon. Kristjan Ilvesel on ses osas maailma tippudega üksjagu varu, kuid sealgi on astutud samme vahe kinni nõelumiseks.

„Meil pole kahjuks selliseid võimalusi, et oleks oma õmbleja ja omad materjalirullid [võistlustel] kaasas nagu suurtel tiimidel,“ lausus Ilves. „Aga vahetasime kombefirmat, saame Soome asemel Saksamaalt. Lõiked on uued ja paremad, olen neid suvi läbi proovinud. Algul võttis palju harjumisaega, aga nüüd on tunne suht kodune.

Võib öelda, et sel aastal oleme julgemalt [kohtunike taluvus]piire kompama hakanud. Eelmisel hooajal oli mul kombe väga mõõdus, sel aastal läksin suve GP-le ehk liigagi suurega (lohvakus suurendab kandepinda, mis pikendab õhulendu - M.T.). Loodan, et oli õige samm sealt kombesid hakata tellima. Tegelikult peabki olema eriti pühendunud pisiasjadele, mis annavad mäel viis meetrit juurde. See on tähtis, kõik muretsevad sellepärast.“

Hüppekombinesooni olulisusest ja sellega seotud mustast mängust rääkis Õhtulehele veebruarikuus pikemalt endine kahevõistleja ja suusahüppaja Kaarel Nurmsalu.