Robert Rooba mullu Meistrite liiga finaalis. Tänavu lõppes JYPi teekond juba alagrupifaasis. Foto: Reuters/Scanpix
Jäähoki
17. oktoober 2018, 17:50

Mullune tšempion Rooba tegi JYPiga Meistrite liigas negatiivset ajalugu

Eesti parim jäähokimängija Robert Rooba tegi teisipäeva õhtul Meistrite liigas koos Jyväskylä JYPiga negatiivset ajalugu, kui neist sai esimene tiitlikaitsja, kes järgmisel hooajal alagrupiturniiriga piirdus.

Viimases voorus läksid soomlased koduareenil vastamisi Luganoga, kellele eelmisel nädalal jäädi võõral platsil alla 0:2. Kodupubliku ees oleks võit JYPi alagrupist edasi aidanud, kuid paraku olid Lugano väravavahil Elvis Merzlikinsil teised plaanid. 

Nimelt tõrjus kollkipper kõik tema suunas teele saadetud 33 pealeviset ning vanasõnale „kui ise ei löö, siis lüüakse sulle“ kohaselt, olid külalised Šveitsist need, kes viis minutit enne lõpusireeni magusa ava- (ja võidu)värava kirja said.

„Väga kurb, et Meistrite liiga meie jaoks nii lõppes, sest meil oli ka tänavu potentsiaali kaugele jõuda. Samas, kui sa kuuest mängust neli kaotad, siis vääridki väljakukkumist,” jäi Rooba telefonitoru otsas realistlikuks. Kas mängus Luganoga saigi otsustavaks vastaste puuriluku suurepärane tegutsemine või tuleb ka endale pisut tuhka pähe raputada?

„Kahtlemata tegi vastaste väravavaht väga hea mängu, nagu ka nädal tagasi Luganos, kuid ma ei ütleks, et me selle pärast välja langesime. Me ei saa pugeda ka selle taha, justkui oleksime vastast vähe teadnud. Pigem on asi selles, et me pole uue peatreeneri – suvel võttis Marko Virtanenilt ohjad üle seni U20 meeskonda vendanud Lauri Merikivi – all oma mängupilti päris õigeks saanud. Viimastel nädalatel oleme sellele küll juba lähedal olnud, kuid tulemused on jäänud just väravalöömise taha.”

„Eilne mäng võttis väga hästi kokku, mis olukorras me meeskonnaga hetkel oleme” jätkas Rooba. „Oleme ka koduliigas päris palju mänge kaotanud ja just sama stsenaariumiga – oleme mänguliselt justkui paremad, kuid ei suuda olukordi realiseerida. Vastane aga üksikuid võimalusi suudab.”

Tõsi ta on, sest kui Meistrite liigas suutis JYP kuuest mängust võita vaid kaks, siis koduliigas on pärast tosinat vooru ette näidata viis võitu, millest kaks on tulnud alles lisaajal. See aga annab 15 meeskonna konkurentsis vaid 12. koha.

Vaatamata nigelale hoole ei usu Rooba, et Merikivi, kes krooniti aprillis Soome U18 koondise abitreenerina maailmameistriks, positsioon JYPi peatreenerina kuidagi ohus oleks. „Arvan, et talle antakse ikkagi aega, et oma asi tööle saada. Eks senised tulemused on olnud pettumustvalmistavad, aga lisaks treenerile on meil ka 25 mängijat, kes peavad asju ellu viima. Mingi süü lasub ka meil.“

„Oleme meeskonnana veel arengufaasis. Selline ümberharjumine võtab alati aega ja mängude tulemused seda hetkel ka näitavad,” jätkas Rooba ning lisas, et tänavu on meeskonnas kahtlemata kõige kõvem sisemine konkurents: „Minu kolme siin veedetud aasta jooksul on meil tänavu kindlasti kõige kõvem ründeliin.“

Kui hooaja alguses oli JYPi eesmärgiks meistritiitel, siis kas on klubi latti natukene alla lasknud? „Ei, meie eesmärk on jätkuvalt meistritiitel ning võimalikult kaugele jõudmine, lihtsalt praegu keskendume oma mängu tööle saamisele,” sõnas Rooba lõpetuseks.