Esapekka Lappi.Foto: AFP/Scanpix
WRC
17. oktoober 2018, 19:33

Miks lahkus Esapekka Lappi Toyotast? Ralliekspert: Lappi ja Mäkineni vahelt jooksis must kass läbi (1)

Ralliajakirjanik Colin Clark ütles täna sotsiaalmeedias avaldatud videos, et Toyota tegi Kris Meeke'i palkamisega võimsa avalduse.

"Toyota puhul on tegemist supertiimiga. Ott Tänak ei pruugi olla ametlikult Toyota esisõitja, aga päriselus on see nii. Lisaks veel Meeke ja Jari-Matti Latvala. Milline võistkond!" õhkas Clark oma Kitchen Table'i nimelises podcastis.

"Kas see tiim on tasakaalus? Ilmselt mitte. Aga kes olen mina, et Tommi Mäkineni otsuseid küsimärgi alla seada? Kõik, mida Mäkinen puutub, muutub kullaks. Tal on nüüd kolm võitjat, kolm pilooti, kes suruvad gaasipedaali põhja ja kes on võimelised maailmameistriks tulema. Suurim küsimus on see, kuidas nad koos tööle hakkavad. Nii Latvalal kui ka Meeke'il on aastane leping. Ma ei usu, et nad saavad Toyotalt lepingupikenduse," lisas ta.

Päeva teine suur uudis oli seni Toyotas sõitnud Esapekka Lappi siirdumine Citroeni ridadesse.

"Citroenil on nüüd Sebastien Ogier, kellel on suurem motivatsioon kui kunagi varem. Ükskõik, kas ta tuleb tänavu uuesti maailmameistriks või mitte. Lappi olukord on huvitav. Ta on ülikiire, tal on palju potentsiaali, ta on aus ja sümpaatne. Lappi on väärtuslik igale tiimile.

Miks ta siis Toyotast lahkus? Seda me ei tea. Aga räägitakse, et Esapekka ja Tommi Mäkinen ei saanud kõige paremini läbi. Sellest oleks väga kahju. On kuulda, et Toyota tahab 2020. aastaks palgata Kalle Rovanperät. Milline tulevikutiim see oleks olnud! Tänak esisõitjana, Lappi teise numbrina ja noor Rovanperä kolmandana. Usun endiselt, et Rovanperä läheb Toyotasse, aga seda kolmikut enam kokku ei saada," rääkis Clark.

"Usun, et Lappi on võimeline Citroeniga maailmameistriks tulema. Tal on selleks kõik olemas. Aga ta peab veel õppima ja kasvama," ütles ta soomlase kohta ja võrdles Lappit Tänakuga, kes oli alati väga kiire, aga kellel kulus stabiilsuse leidmiseks mitu aastat.

Veel rääkis Clark M-Spordi raskustest ja Craig Breeni, Hayden Paddoni, Elfyn Evansi ning Mads Östbergi keerulistest valikutest.

Vaata kogu podcasti siit: