Renee Teppan (paremal) Skra treeningul. Foto: Facebook @pge.skra.belchatow
Võrkpall
18. oktoober 2018, 00:05

Algkoosseisu kuulunud Teppan ei suutnud oma võimalust ära kasutada, Toobalit tabas sama saatus

Tänavuseks hooajaks Poola kõrgliigasse siirdunud ning valitseva meistri Belchatowi Skraga käed löönud Eesti võrkpallikoondise esipommitaja Renee Teppan sai uue koduklubi särgis esmakordselt ka võidurõõmu tunda. 

Avavoorus üllatuslikult Bydgoszczi Chemicule alla jäänud Skra suutis hooaja teises liigamängus 3:1 (25:21, 25:27, 25:18, 25:20) üle olla Bedzini meeskonnast. 

Meie diagonaalründaja kuulus sedapuhku algkoosseisu, kuid vahetati pärast teist geimi pingile. Neljandas geimis veel põgusalt vahetusest sekkunud Teppani arvele kogunes lõpuks 2 punkti (efektiivsus -3). Eriti nukraks kujunes eestlase tööpäev rünnakul – 12 tõstest suutis ta punktiks lüüa vaid kaks (rünnak 17%), kolmel korral takerdus üritus blokki ning korra virutas mees ka palli auti. Edukamaks ei kujunenud ka päev servijoone taga, sealne saldo: 4 üritust, millest 1 lõpetas võrgus. 

Kolmandas geimis sekkus Teppani asemel kauane Poola koondise rünnakuvanker Mariusz Wlazly, kes tõi kahe geimiga 7 punkti (+3, rünnak 44%). Skra resultatiivseim oli Iraani koondise nurgaründaja Milad Ebadipour 19 punktiga (+11). Bedzini resultatiivseim oli Jake Langlois (14 punkti, +10), külaliste eest tegi kaasa ka Eesti võrkpallisõpradele tuttav Lincoln Williams, kelle kontosse kogunes 10 punkti (+1). 

Mariusz Wlazly. Foto: skra.pl

35aastane Wlazly sõnas pärast kohtumist, et Teppani algkoosseisu lükkamine oli peatreeneri Roberto Piazza teadlik valik. "Renee pidigi täna mängima ja see pole mingi saladus. See oli puhas treeneri valik. Meil on hooaja esimeses pooles väga palju kohtumisi ning treener soovib roteerides mängijaid säästa," sõnas diagonaalründaja. 

Juba laupäeval läheb Skra kodusaalis vastamisi Gdanskiga ning täpselt nädala pärast kohtutakse sama vastasega Poola Superkarika finaalis. 

Eesti koondise sidemängija Kert Toobal kuulus Poola liiga teises voorus Lubini Cuprumi algkoosseisu, kuid pärast teist geimi vahetati klubis ka kaptenirolli täitev eestlane pingile. 

1:3 (19:25, 23:25, 25:16, 22:25) kaotusmängus Bydgoszczi Chemicule jõudis Toobal lisaks mängujuhtimisele tuua ka ühe punkti, seda blokist. Lisaks on Lubini klubi palgal veel Eesti koondise abitreener Rainer Vassiljev ning ÜKE-treener Mirko Fasini. 

Skral on pärast kaht vooru liigatabelis ette näidata võit ning kaotus, Lubinil ainult kaks kaotust.