Anett Kontaveit pidamas nõu treener Nigel Searsiga.Foto: Sputnik/Scanpix
Tennis
18. oktoober 2018, 13:22

Kontaveit pidi Moskvas tunnistama elu turniiri tegeva Jabeuri paremust (3)

Eesti esireketi Anett Kontaveiti teekond Moskva tenniseturniiril lõppes veerandfinaalis, ta pidi tunnistama tuneeslanna Ons Jabeuri 7:5, 6:1 paremust.

Võib julgelt öelda, et Jabeur teeb elu turniiri - eile alistas ta maailma kaheksanda reketi Sloane Stephensi, täna maailma 21. numbri Kontaveidi. 24aastase tuneeslanna võit oli teenitud - ta tegutses julgelt ning ehkki ka eksis palju, õnnestusid tal asjad mängu edenedes üha enam.

Avasetis murdis Kontaveit vastase servi seisuks 3:2, kuid andis enda oma kohe tagasi, ning seisul 5:6 veel ühe. Teine sett tähendas vaid ühesuunalist liiklust.

Jabeur asub selle nädala maailma edetabelis 101. kohal, kuid on Moskvas poolfinaali jõudmisega tõusnud jooksvas edetabelis lausa 71ks! Kui ta võidab terve turniiri, tähendaks see uuel nädalal juba kohta poolesaja parema hulgas! Seejuures on seni Jabeuri parim edetabelikoht olnud 83. Kontaveit aga lõpetab aasta 21. kohal.

Jabeuri poolfinaalivastane selgub peaväljakul peagi algavast järgmisest mängust, kus kohtuvad Anastasija Sevastova (Läti) ja Vera Zvonarjova (Venemaa).