Timo Eichfuss.Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. oktoober 2018, 08:15

Timo Eichfuss Tartu ajast: Leedust oli ka selliseid mehi, kes tulid igal hommikul lõhnadega trenni (1)

Suurema osa oma karjäärist veetis (2008-2016) Timo Eichfuss Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna ridades. Heade mõtete linna meenutab Muhu mees lõbusalt. 

„Mingil hetkel sattusin mugavustsooni. Kõik oli käe-jala juures. Alati sai trenni teha, lepingutega muret polnud. Mängisime korralikul tasemel: EuroChallenge´it, Balti liigat, tollal oli Eesti liigas neli vooru, karikavõistlused... Siis mängis Tartu hästi ka. Vahepeal mõtlesin küll, et miks üldse peaks välja minema, kui niikuinii Euroopas mängime,“ tunnistab Eichfuss. 

Suurema osa ajast oli ta siiski väga motiveeritud. Suur roll oli treener Gert Kullamäel, kes Eichfussi esimestest päevadest oma tiiva alla võttis. „Trennis ta ikka kiusas mind: ootas kuni talle kaare taha järgi jooksen ja siis viskas kolmese näkku. Ta tundis mind hästi. Minu peale sai kisada. Ta teadis, et ma ei võta südamesse ja ei lähe näost valgeks. Tihtipeale tuli mäng palju paremini välja, kui ta mul näo täis sõimas.“

Eichfuss ei salga, et lisaks trennile tehti Tartus ka natuke „pulli“. „Näiteks kui sain vähem mänguaega, siis noorel poisil oli ikka vaja sarvi maha joosta ja tüdrukud meeldisid hästi palju. Tartu linnas on palju tudengeid. Eks ikka sattusin aegajalt klubisse,“ muigab mängumees, kuid kinnitab, et vähemalt eestlaste seas püsis pummeldamine mõistuse piires. 

„Meil seda polnud, et nädalas 2 või 3 korda olid näpud püsti. Aga eks Leedust oli ka selliseid mehi, kes tulid igal hommikul lõhnadega trenni,“ lisab ta. 

Pikemat lugu Eichfussi karjäärist ja praegustest tegemistest saab lugeda siit!