Tomaz Kavcic.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. oktoober 2018, 16:55

Rahvuste liiga nõudis oma esimese ohvri (2)

Kuigi UEFA Rahvuste liiga avahooaeg pole omadegi isegi veel õhtusse jõudnud, on vastloodud sari esimesele peatreenerile juba töökoha maksnud. 

Nimelt loobus Sloveenia jalgpalliliit senise juhendaja Tomaz Kavcici teenetest. Põhjuseid on sealjuures kaks. Esiteks on Sloveenia, kes kuulub C-liigas kolmandasse gruppi koos Norra, Bulgaaria ja Küprosega, senisest neljast mängust kaotanud kolm ning viigistanud ühe, mistõttu ollakse tõsises "mudaliigasse" langemise ohus.

Lisaks sellele hakkas Kavcic aga avalikult kritiseerima koondise kauast esiväravavahti Jan Oblakit, kes viimastest kohtumistest vigastuse tõttu eemale jäi. 

"Ta lihtsalt ei suhtle minuga. Tunnen ennast petetuna ja see on väga kurb. Ta pole minuga ühendust võtnud, aga Sloveenia vajab teda," sõnas Kavcic väljaandele Ekipa. 

Nimelt oli Oblak sõlminud Sloveenia vutiliidu presidendi Radenko Mijatoviciga sõlminud eraldi kokkuleppe, et ta puudub viimastest koondisemängudest, et ravida oma vigastatud õlga, kuid peatreener Kavcic ei teadnud sellisest kokkuleppest mitte midagi. Nii otsustaski Kavcic puuriluku osas avalikult sõna võtta, mis koos kehva vormiga oligi piisav, et mehele hundipassi näidata. 

Mijatovici kinnitas aga pressikonverentsil, et otsus oli tehtud puhtalt koondise viimase aja esituste põhjal, ega ole seotud mängija ning treeneri omavahelise suhtlusprobleemiga. 

Oli kuidas on, aga tänavuse aastanumbri sees vaid korra võidurõõmu tundnud Sloveenia peab kahele viimasele Rahvuste liiga kohtumisele vastu minema uue peatreeneri käe all. Kes selleks saab, seda on veel vara spekuleerida.