Viimati istus Sebastien Loeb WRC-auto roolis Korsika rallil. Kas järgmine aasta võib prantslast tihedamini MM-sarjas näha?Foto: AFP/Scanpix
WRC
18. oktoober 2018, 17:30

WRC-tiimide pidupäev? Sebastien Loeb jääb aasta lõpus töötuks (1)

Peugeot tehasemeeskond loobub pärast tänavust aastat rallikrossi MM-sarjast. Just sellise pommuudisega tuli Prantsusmaa autotootja lagedale täna hommikul. Ühtlasi tähendab see, et üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb jääb aasta lõpus sisuliselt päevapealt töötuks. 

Peamiseks põhjuseks Peugeot' loobumisel on rallikrossi sarja (hall) tulevik. Nimelt pidi sari algselt 2020. aastal üle minema elektriautodele, kuid seda plaani otsustati viimati aasta võrra edasi lükata.

See aga tähendanuks, et sarjas jätkuks Volkswageni ülemvõim (neil on kasutada WRC-sarja jaoks toodetud Polo masin, mis kunagi autoralli sarja ei jõudnudki). See pole aga meelt mööda ei Peogeot'le ega Audile, kes juba kaks kuud varem loobus Mattias Ekströmi meeskonna toetamisest. 

Veelgi suurem küsimus on, mida teeb edaspidi järgmisel nädalavahetusel Kataloonia MM-rallil vahelduseks taas WRC-masina rooli istuv Sebastien Loeb. Kindlasti tuleb prantslase ukse taha koputama mehe endine tööandja Citroen. Kas Loeb kutsele ka jaatavalt vastab – loobus mees 2012. aastal WRC sarjast peamiselt vaba aja puudusele viidades – pole veel teada.