Pyeongchangis olümpiavõitjaks kroonitud Norra teatenelik: Didirk Tönseth, Johnsrud Martin Sundby, Simen Hegstad Krüger ja Johannes Hösflot Kläbo.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
18. oktoober 2018, 20:20

Norra murdmaakoondist tabas ootamatu tagasilöök

Norra olümpiasportlasi koondav Olympiatoppen üritab üha muutuvas maailmas ajaga kaasas käia ning nii töötasidki nad välja uue süsteemi treeningpäevikute pidamiseks. Paraku pole sellele üleminek kulgenud valutult. 

Kuigi uus süsteem on kasutusel olnud vaid kaks nädalat, on see täpselt piisav ajaperiood, et Norra meeste murdmaakoondis sellest loobuda jõuaks. "Kohe algus oli see frustreeriv ning praeguseks oleme juba täielikult vanale süsteemile tagasi läinud," sõnas suusakoondise peatreener Eirik Myhr Nossum. 

"Loomulikult saan rääkida ainult enda meeskonna eest. Kuna hooaeg on kohe ukse ees, siis otsustasime vana meetodi peale tagasi minna. Kindlasti tuleb uus süsteem hea, kui ta korralikult tööle hakkab, kuid mul pole praegu aega tegeleda millegagi, mis optimaalselt ei tööta," lisas Nossum, kelle käe all treenivad näiteks Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Sjur Röthe, Didrik Tönseth ja Niklas Dyrhaug.

Olympiatoppeni juhi Else Marthe Sörlie-Lybekki sõnul on nad probleemidest teadlikud ning tegelevad nende kõrvaldamisega. "Meil on pikk nimekiri, mida tahame parandada ja töötame selle nimel.

Tegemist on äärmiselt suure ja keerulise probleemiga, kuid kokkuvõttes on tegemist suure edasiminekuga. Algus võib tõesti kauem aega võtta, kuid kui kasutajad uue treeningpäevikuga harjuvad ja seda analüüsima hakkavad, mõistavad nad, et oleme astunud suure sammu," lisas Sörlie-Lybekk.