Angelo Palmeri. Foto: Facebook @rumori.calcio
Jalgpall
18. oktoober 2018, 21:11

Jalgpalliliit määras sotsiaalmeedias suud pruukinud ja kohtunikku homoseksuaaliks kutsunud klubijuhile priske rahatrahvi (3)

Eesti jalgpalliliit otsustas kolmandas liigas mängivale Rumori Calcio klubile määrata 450eurose rahvatrahvi, kuna nende mängija ja president Angelo Palmeri solvas sotsiaalmeedias kohtunik Eiko Saart. 

Saar vilistas 9. septembril Retro ja Rumori Calcio vahelist kohtumist, mille kodumeeskond 3:0 võitis. Kohtumise väravad sündisid 79. (pen.), 82. ja 90. (pen) minutil ja kõik Dmitri Skiperski jalast. Pärast kohtumist postitas Palmeri Facebooki postituse, kus kritiseeris "korrumpeerunud" kohtuniku tööd ning lisas, et Rumori soomaallasest poolkaitsja Abdikarim Mohamed Ismail sai sellest kohtumises ka tõsise vigastuse, mis tema hooaja lõpetas. 

17. septembril avaldas Palmeri oma Facebookis EJLilt saadud kirja: "Distsiplinaarasja algatamise alus: Kohtuniku avaldus EJL-ile (13.09.2018) Rumori Calcio Tallinn mängija Angelo Palmeri solvavate ja ebatsensuursete väljendite kasutamise kohta kohtuniku aadressil ning üldiste heade käitumisnormide ja tavade rikkumise kohta. Angelo Palmeri kasutab sotsiaalmeedia postituses kohtunik Eiko Saar kohta solvavaid ja ebatsensuurseid väljendeid, muuhulgas nimetades teda homoseksuaaliks, korrumpeerunud kohtunikuks, joodikuks ning "motherfucker'ks"."

Palmeri oli temale määratud rahatrahvist ja selle suurusest šokeeritud, sest karistusena ootas ta mängukeeldu. "Ma ei saa aru, kuidas nad saavad määrata amatöörklubile nii suure rahatrahvi," kommenteeris ta olukorda Soccernet.ee'le.

Küll ei vabandanud ta oma väljaütlemiste pärast ega kavatse neid ka Facebookist maha võtta. "Juba vanasti, kui oma veebilehele Eesti meistriliigast uudiseid kirjutasin, nägin ma, et Eiko Saare vile oli alati väga küsitav. Ma pole selline inimene, kes midagi postitaks ja siis viis minutit hiljem kustutaks. Kui olen midagi kirjutanud, siis see jääb sinna, kui seda just kohtuga maha ei võeta," lisas Palmeri. 

Võrdluseks: septembri keskpaigas ETV otse-eetris kohtunike tööd kritiseerinud Paide Linnameeskonda peatreener Vjatšeslav Zahovaiko sai jalgpalliliidult 200eurose rahatrahvi.