Usain Bolt. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. oktoober 2018, 22:56

Endine Saksamaa koondislane: Boltist ei saaks isegi 100 aastaga professionaalset jalgpallurit

Kas Usain Boltist saab jalgpallur või mitte? Enamik inimesi seda ei usu, kuid see, mida üldsus arvab, polegi tegelikult oluline. Tähtis on see, millesse jamaicalane ise usub ja palju ta selle nimelt vaeva näeb. 

Kui aastaid millegi nimel järjekindlalt tööd teha, siis võiks endisest sprindikuningast teoorias ju vutistaar saada küll. Paraku ei jaga seda arvamust aastatel 1995-2000 kokku 51. korral Saksamaa koondist esindanud Markus Babbel, kes töötab praegu Austraalia liigas Western Sydney Wanderersi peatreenerina. 

"Ma olen teda mängimas näinud ja kogu austusega tema vastu, ma ei usu, et temast saaks see [professionaalne jalgpallur] isegi 100 aasta pärast," sõnas 1996. aastal Saksamaaga Euroopa meistriks tulnud Babbel Šveitsi väljaandele Blick. 

Markus Babbel 2012. aastal Hoffenheimi peatreenerina. Foto: AP/Scanpix

"Kahtlemata on tegemist sensatsioonilise turundustrikiga ja Austraalia liiga saab sellega palju tähelepanu, kuid ma ei saa seda tõsiselt võtta," leidis omal ajal nii Müncheni Bayerni kui ka Liverpooli särgis UEFA karikavõitjaks kroonitud kaitsja.  

Bolt viibib augustist saati Austraalia meeskonna Central Coast Marinersi juures testimisel ning suutis viimases hooajaeelses kohtumises ka kaks väravat lüüa. 

Bolti vutiseikluste kohta saad pikemalt lugeda Õhtulehe leheloost.