Lewis Hamilton (vasakul) ja Fernando Alonso.Foto: CLIVE MASON
Vormel 1
19. oktoober 2018, 09:41

Alonso: Lewis Hamilton kuulub vormeliajaloo TOP 5 hulka

Lewis Hamilton võib juba sel nädalavahetusel USA GP-l kindlustada karjääri viienda vormel-1 tiitli. Võistluse eel jagus Fernando Alonsol briti suunas vaid kiidusõnu.

"On raske ajastuid võrrelda. Aga Lewis võidab tänavu ilmselt oma viienda meistritiitli ja tõuseb samale pulgale Juan Manuel Fangioga. See on võimas saavutus. Olen õnnelik, et see juhtus minu ajastul," sõnas Alonso.

Ta lisas: "Lewis näitas oma talenti juba esimesest päevast kui ta F1 sarjaga liitus. Ta võitles kohe meistritiitli eest ja suutis selle teisel hooajal (2008) ka võita. Ta on suutnud kiiresti sõita ka masinatega, mis pole kõige tugevamad."

Hispaanlane otsest pingerida ei sea, kuid asetab Hamiltoni läbi aegade viie parema piloodi hulka. Lisaks britile kuuluvad tema valikusse Michael Schumacher, Fangio, Ayrton Senna ja Alain Prost. 

Praegu veel nelja tiitli peal püsiv Hamilton on samal pulgal Sebastian Vetteli ja Prostiga. Fangioga samale pulgale tõustes jagaks ta teist kohta. Enim tšempionikarikaid on Michael Schumacheril (7).