Aleksandr Kokorin (vasakul). Foto: Mikhail Tereshchenko
Jalgpall
19. oktoober 2018, 10:00

TOHOH! Ametnikku tooliga rünnanud ja vandaalitsenud Venemaa jalgpallikoondislasi ootab pikk vanglakaristus (9)

BBC teatab, et kahte Venemaa jalgpallikoondise mängijat süüdistatakse ametniku ründamises ja vandaalitsemises. 

Peterburi Zenidi pallurit Aleksandr Kokorinit ja Krasnodari klubi Pavel Mamajevit süüdistatakse kaubandusministeeriumi ametniku tooliga ründamises, lisaks tungisid mehed hiljem kallale autojuhile. Esimene kannatanutest vajas ka haiglaravi. 

Foto sündmuskohalt. Foto: HANDOUT/Reuters

Lisaks on uurimise all Kokorini vend ning veel üks teadmata mees. BBC andmetel ootab jalgpallureid kuni seitsme aasta pikkune vanglakaristus. 

Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev ründasid 8.oktoobri hommikul ühes Moskva kohvikus Venemaa tööstus- ja kaubandusministeeriumi töötajat Deniss Paki.

Väidetavalt puhkes tüli, kuna Pak palus Kokorini ja Mamajevi seltskonnal vaiksemalt käituda. Jalgpallurid hakkasid seepeale Aasia päritolu Paki sõimama ning soovitasid tal muuseas "tagasi Hiinasse kolida".

Juhtum on Venemaa meedias väga kuum teema. Selle üle arutletakse erinevates telesaadetes aga ka mujal meedias. Enamuse seisukoht on, et vandaalidele tuleb määrata karm karistus.

Mõlemad eelnimetatud vutimehed on Venemaa jalgpallis üsna oluliselt kohal. 27aastasel Kokorinil on rahvusesinduse eest kirja 48 mängu, 30aastasel Mamajevil 15.