Kalle Rovanperä.Foto: LEHTIKUVA/ REUTERS
WRC
19. oktoober 2018, 10:24

Tommi Mäkinen mõtleb Toyota tulevikule ja tahab tiimi Soome supertalenti

Alles paar päeva tagasi sai selgeks Toyota rallitiimi järgmise aasta koosseis, kuid juba vaadatakse ka kaugemasse tulevikku. Meeskonna pealik Tommi Mäkinen hoiab teraselt pilku peal Kalle Rovanperäl. 

1. oktoobril 18. sünnipäeva tähistanud Soome supertalent on vaatamata noorele eale näidanud suurepärast kiirust. Praegu kihutab noormees Škoda Fabia R5 masinaga. 

"Praegust seisu on raske kommenteerida, sest tal on Škodaga leping. Aga Kalle kuulub kindlasti nende sõitjate hulka, kellel tuleb tõsiselt silma peal hoida. Oma ridadesse tahaks teda ilmselt kõik," ütles Mäkinen Soome meediale.

Rovanperä on varasemalt tunnistanud, et tuleval hooajal jätkab ta WRC 2 sarjas, kuid edasise osas pole midagi selgelt. Mäkinen vihjas, et 2020. aasta hooajaks võiks talent Toyotaga liituda. 

"Oleme kogu aeg valmis. Mõistagi on meil ka pikemad plaanid. Vaatame, mis saab," vastas Mäkinen küsimusele, kas Rovanperä võiks 2020. aastal Toyotasse liikuda. Ta lisas, et tema meeskonnas on alati kolm põhisõitjat, kes teevad kaasa terve hooaja. 

Tulevaks hooajaks on Toyotal leping Ott Tänaku, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke´iga.