Ott Tänak.Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
19. oktoober 2018, 11:17

Ott Tänak: olukord on lihtne, peame viimased kaks rallit võitma (1)

Tuleval nädalal peetakse autoralli MM-sarja eelviimane etapp Hispaanias. Walesis tagasilöögi saanud Ott Tänaku soovib taas kõrgeimate kohtade eest võidelda. 

"Ootan väga, et Hispaanias võistelda. Meil on endiselt võimalus MM-tiitel võita ja me ei anna alla. Olukord on lihtne: peame viimased kaks rallit võitma ja eks siis ole näha, mis saab," sõnas Tänak Toyota tiimi pressiteate vahendusel.

"Võin võistluse eel olla enesekindel. Oleme näidanud head minekut nii kruusal kui ka asfaldil. Aga muidugi üritame pidevalt areneda. Õnneks on kõik testid hästi läinud. Suutsime vajalikud elemendid võimalikult kõrgele tasemele viia."

Optimistlikult läheb etapile vastu ka tiimiboss Tommi Mäkinen: "Usun, et oleme Hispaanias tugevad. Oleme teinud mõned olulised muudatused, et masinat lahtisel kruusal paremaks saada. Asfaldil oleme kindlasti tugevad."

Ta lisas: "Kõige tähtsam on reede. Peame välja võitlema võimalikult head stardipositsioonid järgnevaks päevaks. Viimased kaks rallit on kindlasti väga põnevad nii individuaalses kui ka meeskondlikus arvestuses. Ott surub viimasel piiril ja ilmselt ka tema konkurendid."

Hispaania ralli sõidetakse 25.-28. oktoobrini. Eelviimase etapi eel juhib MM-sarja üldarvestuses Thierry Neuville 189 punktiga. Sebastien Ogier jääb temast maha seitsme ja Tänak 21 silmaga.