Robert Peterson. Foto: Robert Peterson/Facebook
Korvpall
19. oktoober 2018, 13:01

HUNT KRIIMSILM VALGA KORVPALLIMEESKONNAS: mängiv mänedžer Peterson peab vähemalt üheksat ametit!

2016. aastast Valga-Valka korvpallimeeskonnas palliv Robert Peterson tuli klubijuhtidele vastu ning täidab nüüd lisaks mängijakohustele ka mänedžeri rolli. 28aastane mängumees tunnistab, et on hauganud üsna suure ampsu.

"Hooaja alguses pakuti, et äkki saan juhtkonda aidata. Olin nõus. Aga nüüd on mul tööülesandeid rohkem kui eeldasin," selgitas Peterson Õhtulehele.

Uus roll pole kerge, tegeleda tuleb põhimõtteliselt kõigega: "Alates vee toomisest, rätikute pesemisest, kuni trennide ja paberimajanduseni välja. Mõned sponsoriotsingud suunatakse ka minule. Selle kõrvalt tuleb veel hästi korvpalli ka mängida... mõnel päeval olen 9st hommikul 10ni õhtul spordisaalis."

Aga Valgas ongi ju hea ja rahulik, vähemalt ei hakka igav? "Kõigele lisaks käin Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis. Täna (kolmapäeval – toim.) pean veel Riiga uuele mängijale ka järgi minema," tõdes Peterson, et kohustusi hakkab ehk liiast kogunema.

Kuid vaeva tuleb näha, sest tänavust hooaega on Valga kehvasti alustanud. Kõik neli siiani peetud Eesti – Läti korvpalliliiga mängu on kaotatud. Eelmisel aastal tõusis meeskond justkui pildile, miks sarnast edu pole suudetud hoida?

"Eelmise aasta edu saladus oli, et alustasime juba augusti alguses treeningutega. Meil oli päris palju kontrollmänge. Aga nüüd kogunesime alles septembris. Mõned mehed liitusid veel hiljem. Loodan, et see on praegune probleem. Mida aeg edasi, seda paremaks ehk läheme. Kui ei, siis peab meeskonnas suuri muudatusi tegema," arutles Peterson.

Ta ei salga, et suur oli roll mulluses edus peatreener Kristaps Zeidsil, kes aga ootamatult klubist lahkus. Otsuse tagamaid ei tea Peterson siiani: "Mulle helistas Kristaps augustis. Ta ütles, et näeb mind meeskonnas jätkamas. Sain aru, et kõik jätkub vanaviisi. Aga siis ta helistas augusti lõpus uuesti ja ütles, et ta ei tule. Tagamaadest ei teagi midagi."

Valga püüab hooaja esimest võitu täna õhtul. Kell 19 võõrustatakse Läti Ülikooli meeskonda. Lõunanaabritel on seni kirjas võit Pärnu üle ning kaotus Kalev/Cramo vastu.

Praegu pole veel selge, kas ja kui palju teeb kaasa äsja Valgaga liitunud ameeriklane Clayton Wilson.