Petter Northugi kunagine kallim Rachel Nordtömme 2010. aastal suusaraja ääres mehele kaasa elamas. Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
19. oktoober 2018, 22:00

Suusakuningas Northug meenutab: naisi oli nagu muda, aga... (2)

13kordne murdmasuusatamise maailmameister Petter Northug kirjutab autobiograafias ka isiklikust elust. Suurema osa ajast on tegemist olnud vallalise mehega, ainus pikem suhe jäi aastatesse 2008-2011, kui tema pruudiks oli Rachel Nordtömmen.

Northug meenutab raamatus 2011. aasta Oslo MMile järgenenud aega. Ta võitis viis medalit, millest kolm olid kuldsed. Kodumaal oli ta suusakuningas ja peagi said kõik naised meedia vahendusel teada, et Northug on värskelt vallaliseks saanud.

Petter Northug. Foto: Reuters/Scanpix

"See oli minutite küsimus, kui esimene naine tuli ja kutsus mind oma korterisse. Seejärel tulid kaks naist korraga ja kutsusid mind külla, aga lõpuks muutusin täiesti tundetuks, sest miski ei tundunud enam põnev. Isoleeritud suhtele järgnes tohutult võimalusi," meenutab suusakuningas.

Nordtömmenit nimetab Northug oma unistuste naiseks, kellega jutule saamine tundus esialgu võimatu. "Ta oli minu liigast palju kõrgemal tasemel. Mina olen vaikne, häbelik ja endasse tõmbunud, kuid tema aga enesekindel." Lõpuks läks kõik siiski õnneks ja tegemist on Northugi elu pikima ja tõsiseima suhtega.

Rachel Nordtömme. Foto: Reuters/Scanpix