Jürgen Klopp jätkab UEFA kritiseerimist.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. oktoober 2018, 11:24

Klopp jätkab UEFA kritiseerimist, kuid mõistab tegevuse mõttetust: võiksin seda oma kohvimasinale rääkida (1)

Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp kehastub UEFA Rahvuste liiga suurimaks kriitikuks. Tema sõnul valitseb maailmas jalgpalli üleküllus ja mängijatel peab lubama ka puhata.

UEFA Rahvuste liiga on uus turniir, mis asendab osaliselt rahvuskoondise sõprusmänge. Kõik riigid saavad endale enam-vähem võrdväärsete vastastega mängides konkureerida suurvõistluste kohale ning osalemistasud ja auhinnarahad on väga suured.

Enne oktoobrikuiseid Rahvuste liiga matše nimetas Klopp kogu turniiri mõttetuks. Nüüd selgitas ta oma vaateid veelgi.

Klopi sõnul näeb kogu Rahvuste liiga idee teoorias hea välja, aga praktikas pole selleks turniiriks lihtsalt aega.

"Mingil hetkel peame hakkama mõtlema, kas tahame ooperis käia igal õhtul või hoopis paari kuu tagant. Te ju ei taha, et Anthony Joshua (Inglismaa poksikuulsus - toim) võitleks igal teisel õhtul. See polekski võimalik. Ameerika jalgpallis on suvepuhkus isegi peaaegu pikem kui terve meie hooaeg," arutles Klopp reedesel pressikonverentsil.

"Rahvuste liiga on hea mõte, aga tehke seda mõnel teisel spordialal, sest jalgpallis pole sellele ruumi. Koguaeg on ainult tippturniirid ja tippvõistlused... Millal inimesed puhata saavad? Samas saan aru, et oleksin võinud seda juttu ka oma kohvimasinale rääkida, sest tegelikult ei huvita minu arvamus kedagi."

Rahvuste liiga jätkub juba novembris, kui Eesti kohtub võõrsil Kreeka ja Ungariga.