Luka Doncicit (keskel) üritavad takistada Andrew Wiggins (vasakul) ja Josh Okogie (paremal).Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
21. oktoober 2018, 18:43

VIDEO | Luka Doncici karjääri teine mäng NBAs kujunes säravaks

Sloveenia korvpalli imelaps Luka Doncic tegi NBA-karjääri teises ametlikus mängus muljetavaldava esituse. 19aastane Doncic viskas 26 punkti ja aitas Dallas Mavericksil kodus 140:136 võita Minnesota Timberwolvesi.

Doncic lisas 26 punktile 6 lauapalli, 3 resultatiivset söötu, 2 vaheltlõiget ja 1 blokeeritud viske. Väljakult tabas ta viskeid 16st 8, sealhulgas kolmeseid 9st 4. Miinuspoolele jäi 6 pallikaotust.

Sarnaselt Doncicile esimest aastat Mavericksi ridades mängiv tsenter DeAndre Jordan panustas võitu 22 punkti, 10 lauapalli ja 5 blokiga. Jimmy Butlerile puhkust andnud Timberwolvesi resultatiivseim oli Karl-Anthony Towns 31 punktiga.

Doncici tipphetked:

"Olen korvpalli mänginud juba pikalt. Olin profimängija. NBA mäng on füüsilisem ja siin on rohkem füüsilisi kaitsjaid kui Euroopas, aga lõppude lõpuks on tegu ikkagi sama alaga," rääkis Doncic ESPNile pärast kohtumist.

Doncici NBA-debüüt lõppes ööl vastu reedet 100:121 kaotusega Phoenix Sunsile. Siis oli sloveen hädas visketabavusega (väljakult 16st 5, vabavisked 2st 0), aga 8 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu näitasid, et Doncic avaldas mängule ikkagi oma mõju. 

Ööl vastu kolmapäeva võtab Mavericks vastu idakonverentsi ühe nõrgema klubi Chicago Bullsi.