Ründaja Henri Anier (nr 8) panustas 3:3 viiki värava ja resultatiivse sööduga.Foto: Martin Ahven
Spordiblogi
22. oktoober 2018, 00:05

Pluss, miinus, ennustus | Jalgpallikoondise võlu ja valu, mida suudavad maadlejad MMil?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 22. oktoobri valik.

Möödunud nädala pluss

Jalgpallikoondis valas poolehoidjate hingele natukenegi palsamit, kui tegi Tallinnas 3:3 viigi Ungariga. Tõsi, õnnega pooleks, ent siiski - esimene punkt ja esimesed väravad Rahvuste liigas. Tähtsal hetkel, sest halb seeria (kolm 0:1 kaotust) hakkas psühholoogiliselt muutuma kriitiliselt pikaks. Esmaspäevase matši eest väärivad kiitust Eesti treenerid eesotsas Martin Reimiga (julgem mänguplaan), ründavad mängijad (hea realiseerimine), kaitsjad aga...

Möödunud nädala miinus

Klubijalgpalli Saksamaa kõrgliigas mängiv Ungari ründaja Adam Szalai kostitas Eestit kahe tabamusega. Foto: Martin Ahven

... peavad peeglisse vaatama. Kõik jalgpallikoondisele löödud väravad tulid individuaalsete eksimuste või duellide kaotamise pealt, sealhulgas kaks tükki nurgalöögiolukorrast. Ühesõnaga, välditavad väravad, mistõttu ei saa kaitsemänguga rahule jääda. Nagu Reimgi tõdes: kui lööme kodus kolm väravat, peame võitma!

Alanud nädala ennustus

Epp Mäe Foto: Martin Ahven

37% on tõenäosus, et Eesti võidab laupäeval Budapestis alanud maadluse maailmameistrivõistlustelt medali. Kuidas jõudsime just niisuguse arvuni? Nii Heiki Nabi kui ka Epp Mäe (pildil) medalivõimalusi hindame 20 protsendi suuruseks. Matemaatiliselt tähendaks see eestlastele kokku 36-protsendilist medalivõimalust. Kolmandana võistleva Eerik Apsi šanss on väike, kuid spordis mitte kunagi täiesti olematu - seega lisasime ühe protsendi! Mäe alustab võistlemist teisipäeval, Aps reedel ja Nabi laupäeval.