Foto: Kuvatõmmis/ERR
Tele
22. oktoober 2018, 21:54

VIDEO | Joel Juht osaleb ekstreemsel polaarmatkal: eelkõige tahaks elusana tagasi tulla

"3. veebruaril stardin Põhja-Kanadas sellisel üritusel nagu Yukon Arctic Ultra Race. Tegemist on ekstreemkülmas kelguga koos jooksmisega, kus kogu su elu on kelgus ja kannad seda endaga kaasas kuni lõpuni ehk 700 km," rääkis Joel Juht "Ringvaates".

Joel kasutab võistlusel samu keppe, millega üks mees on Yukonil maailmarekordi teinud. "Need on hästi tugevad, et külma käes ära ei murdu." Juhi riided tulevad Londonist, mis on spetsiaalselt tema keha järgi võistluseks valmistatud.

Alajahtumise vältimiseks tuleb pidevalt juua. "Selle jaoks on olemas spetsiaalsed pudelihoidikud. Mul on eraldi spordipudel, mille sisse panen vee. Kuna spordipudel külmub nagunii ära, ongi see märk, et nüüd peab jooma ning jood enne, kui vesi täitsa ära külmub. Siis saad uuesti kuuma vee peale valada."

"Rekordit on raske hinnata, sest iga kord on ilmastikuolud erinevad. Seitsme päevaga on see tehtud ja rekordi omanik magas selle aja jooksul 14 tundi. Loomulikult oleks lahe see ära teha, aga eelkõige tahaks elusana tagasi tulla," sõnab Joel.