Yowlys Bonne (paremal) ja Gadžimurad Rašidov (vasakul), kohtunik nende keskel. Foto: Rahvusvaheline Maadlusliit
Maadlus
23. oktoober 2018, 09:56

TOHOH! Venemaa maadlustreener läks kohtunikule kättpidi kallale (2)

Budapestis peetaval maadluse MMil läks tõsiseks madinaks, kui venelasest treener Džambulat Tedejev läks kohtunikule kättpidi kallale. 

Juhtum hakkas hargnema -61kg meeste vabamaadluse finaalis, kus Tedejevi hoolealune Gadžimurad Rašidov võitles kuubalase Yowlys Bonne vastu. Venelane jäi poolajaks 2:5 kaotusseisu, kuid suutis hiljem vastasel kahel korral ringist välja lükata ning seisu viigistada.

Sellele vaatamata andis kohtunik punktidega võidu Bonnele. See ei meeldinud aga sugugi Tadejevile, kes kohe pärast matši lõppu matile tormas ning õigusemõistjat sõimama hakkas. Talle määrati kiiresti kollane ning ka punane kaart, misjärel treener enesevalitsuse kaotas ja kohtunikule kättpidi kallale läks.

Seejärel toimetati Tadejev hallist välja. Insidethegames.biz andmetel tohib juhendaja oma hoolealuseid veel tänavusel MMil soojendusalas aidata, kuid areenile teda ei lubata. Samal ajal algatati ka uurimine, millega kaasneb Tadejevile täiendav karistus. Tõenäoline on poole aasta pikkune võistluskeeld.