Epp Mäe - Erica WiebeFoto: Reuters/Scanpix
Maadlus
24. oktoober 2018, 21:22

KAHJU! Epp Mäe alistus MMi pronksimatšis Rio olümpiavõitjale (1)

Maadleja Epp Mäe kaotas Budapestis peetaval MMil naiste raskekaalu (-76 kg) pronksimatši punktidega 0:4 Rio de Janeiro olümpiavõitjale Erica Wiebele (Kanada).

Ühtki korralikku heidet pronksimatšis ei nähtud. Kohtunik ärgitas esimesel poolajal eestlannat korduvalt maadlema, ent lõpuks ta kannatus katkes ning 30 sekundit enne vaheaega sai Wiebe tänu Mäe passiivsusele 1:0 edu. Tõsi, teise minuti alguses sai Mäe konkurendi jalast kinni, kuid pooleminutiline maas pusimine tulemust ei toonud.

Teise kolmeminutilise perioodi algfaasis surus Wiebe Mäe ringist välja ning teenis veel ühe punkti - 2:0. Viimasel minutil hakkas Mäe aktiivselt ründama, haaras kanadalannal jalast kinni, kuid vastane suutis tema rünnaku tõrjuda ja pööras olukorra hoopis enda punktideks, seisuga 4:0 ka matš lõppes. 

Mäe võitis oma senise karjääri ainsa MMi medali aastal 2015, kui sai kaela pronksise autasu. Kusjuures Wiebele oli tänane medal karjääri esimene MMilt.

Enne pronksimatši: Wiebe on eestlannale tuttav vastane – 2014. aasta MMil jäi Mäe peale 7:3, aga Rio olümpial oli 8:3 parem Wiebe. 

Lohutusring: Mäe vastaseks oli Rio olümpial pronksmedali kaela saanud kasahh Elmira Sõzdõkova. Mäe lükkas esimesel kolmeminutilisel perioodil Sõzdõkova korra matilt välja ja sai sellest ühe punkti. Seisuga 1:0 esimene periood ka lõppes.

Teise perioodi alguses oli Mäe liialt passiivne ja kohtunikud andsid punkti Sõzdõkovale (1:1). Seejärel suutis Mäe vastase matile suruda ja korraks tundus, et lähedal on ka seljavõit, aga kasahhitar punnis vastu ja päästis ennast halvimast. Sellegipoolest sai Mäe kaks silma juurde ja läks 3:1 ette.

Pool minutit enne lõppu läks Sõzdõkova riskima ja Mäe suutis ta kõhuli saada ning 5:1 juhtima minna. Sama õnnestus kuus sekundit enne matši lõppu ka Sõzdõkoval (3:5), aga enamaks ta suuteline polnud.

Epp Mäe (paremal) alistas MMi lohutusringis Elmira Sõzdõkova ning jõudis pronksimatšile. Foto: Kuvatõmmis/UWW

Mäe kaheksandikfinaal: Esimesel perioodil pani Gray Mäe ühe korra matile kõhuli ja oli kolme minuti järel 2:0 ees. Teisel perioodil tuli ameeriklanna paremus veelgi kindlamalt esile ja ta läks 6:0 ette. Minut enne lõppu lasi Mäe ennast jalgupidi mitu korda üle vedada ja protokolli läks 0:10 kaotus.

Kvalifikatsiooniring: Nigeeria maadleja Blessing Joy Onyebuchi alustas matši tunduvalt aktiivsemalt ja läks punktidega 6:0 ette. Mäe vähendas kaks minutit enne lõppu kaotusseisu 6:7 peale. Seejärel läks Onyebuchi uuesti 13:8 ette, aga 1.14 enne lõppu suutis Mäe vastase haarde murda ja Mäe surus Onyebuchi matile selili. See tähendas automaatset võitu.