Ross Brawn 2013. aastal Mercedese leeris. Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
23. oktoober 2018, 17:25

Endine Ferrari tiimipealik Vettelist: tema vigu ei saa enam juhuseks pidada

Aastaid vormel 1 karussellis sees olnud ning erinevate meeskondade tiimipealikuna tegutsenud Ross Brawni arvates näitavad Ferrari esipiloodi Sebastian Vetteli vead viimastel etappidel selgelt mehe ebakindlust. 

Nii Jaapanis kui ka USAs tegi sakslane võistluse käigus möödasõidul valearvestuse, mistõttu ta sõiduvea tegi ning sõitjaterivis tublisti tahapoole langes. Samamoodi varjutasid sõiduvead mehe esitusi Itaalias, Saksamaal ning Prantsusmaal. Brawni arvates, kes oma karjääri jooksul tüürinud nii Benettoni, Ferrari, Honda, Brawn GP kui ka Mercedese meeskondi, ei saa neid kõiki juhtumisi enam juhuseks pidada.

"Ma ei soovi Vettelit rambivalgusesse lükata, kuid selliseid intsidente ei saa enam niisama juhuseks pidada. Just sellised vead pole lubanud tal tiitliheitlust põnevamaks teha. Eriti kui Räikkönen suudab sama autoga võidukihutamise võita. Minu arvates näitavad need vead, et Sebastian pole hetkel täielikult asjas sees," põrutas britt.

"Ilmselgelt ei saada neljakordseks maailmameistriks niisama ning Sebastian pole unustanud, kuidas võidusõite võita, aga nii keerulisel alal nagu vormel 1-s, peavad selleks kõik pisidetailid paika loksuma. Kui üks osis on puudu, seab see ohtu kogu ülejäänud kompoti," leidis Brawn. 

Vettel jääb kolm etappi enne hooaja lõppu Hamiltonist maha 70 punktiga. Peaks britt pühapäeval Mehhiko GP-l lõpetama seitsme parema hulgas, tõuseks ta viiekordseks maailmameistriks.