Tommi Mäkinen. Foto: AP/Scanpix
WRC
23. oktoober 2018, 21:04

Mäkinen oli hooaja keskel Latvala pärast mures: te ju teate, kui tundlik ta on (1)

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen tunnistas Autospordile antud intervjuus, et oli hooaja keskel Jari-Matti Latvala pärast mures. 

33aastane soomlane sõlmis küll eelmisel nädalal Toyotaga uue lepingu, kuid hooaja algfaasis ei tundunud säärane asjade käik kõige tõenäolisem. Nimelt katkestas Latvala kevade poole järjest Korsika, Argentina ja Portugali ralli ning enne kodust Jyväskylä võidukihutamist oli tal õnnestunud (loe: koht esikuuikus) ainult hooaja esimene ralli Monte Carlos, kus ta Sebastien Ogier ning Ott Tänaku järel kolmandaks tuli. 

Pärast seda on Latvala aga oma hooaja ümber pööranud ning viimaselt neljalt rallilt on tal ette näidata kolm poodiumikohta ning viimati toimunud Walesi rallil polnud kaugel enam ka rallivõit. 

"Viimastel rallidel on Jari-Matti näidanud näidanud täiesti briljantset kiirust ega pole teinud vigu," kiitis tiimipealik Tommi Mäkinen oma hoolealust väljaandele Autosport. 

"Aasta alguses ja keskpaigas olime tema pärast mures – tal polnud autoga õnne ning ta tegi ka ise väikeseid vigu. Te teate väga hästi, kui tundlik ta sel teemal on. Võtame kas või Walesi, seal oli ta oivaline, sest ta nautis taas sõitmist," jätkas ta. 

"Jari-Matti jaoks ongi kõige tähtsam see, et ta tunneks ennast roolis enesekindlalt ning õnnelikult. Ta peab unustama kõik muu ning keskenduma lihtsalt sõitmisele. Kui ta seda suudab, siis on ta oivaline."

Latvala lisas omalt poolt, et temale Toyota meeskonnas sõitmine sobib. "Just nagu teistel võistkondadel on ka meil aasta jooksul muresid olnud, aga oleme kõvasti tööd teinud ning nendele lahendusi leidnud," sõnas Latvala. 

"Meil on väag tugev meeskond imelise autoga. See on väga hea tiim kus olla ja tulevik tõotab põnev tulla. Soomlasena meeldib mulle väga meeskonna Soome pool, kuid mulle meeldib ka Jaapani pool. Seal on hea kultuur ja tööstiil."