Priit VeneFoto: Aldo Luud
Korvpall
24. oktoober 2018, 19:43

Priit Vene: oleme kaitses vastastele üsna ebameeldivad

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreener Priit Vene kommenteeris klubi Facebooki lehel Eesti-Läti ühisliiga algust ning veel paari teemat.

Tartu on uut liigat alustanud kolme võidu (Pärnu, TalTechi ja Jurmala üle) ja kaotusega lisaajal Valmierale. "Laias plaanis võib rahul olla, tabeliseis on ilus, aga võinuks veel ilusam olla, ikka tahad paremat," lausus Vene. "Mängus on energiat ja kiirust olnud. Kaitses oleme ka üsna ebameeldivad vastastele, proovime seda jätkata."

Füüsilisest valmisolekust ka kohtumise lõpus kaitses pingutada: "Praegu on olnud jah, eks võib-olla vastased on ka olnud meile jõukohased. Aga ega oleme sellega vaeva ka näinud. Meie plussiks on see, et oleme jõudnud tasemele, et teeme omad asjad lõpuni. Mõned võistkonnad vajuvad enne lõppu ära, ei jõua oma joont 40 minutit hoida, meie oleme seda suutnud. Kahjuks Valmieras 45 minutit ei jõudnud, seda peab veel harjutama."

Kregor Hermeti liitumisest: "Suvel agent Marten Lombiots küsis, kuidas asjad arenevad. Läbirääkimised minu ja klubi vahel käisid pikalt, aga samal ajal tuli ka mängijaid vaadata. Ega Arnas [Velicka] tekkis kah keset suve, siis hakkas endal tekkima nägemus, kuidas asjad peaks edasi minema.

Sama oli Kregoriga. Tal ei tekkinud Hispaanias kindlust, et tahaks seal edasi olla, kuigi oli kehtiv leping. Tingimused olid üsna rasked, liiga oli kah selline, et ei mängi meistritiitli peale. Mingil hetkel võib karikas täis saada, ju ta siis pärast koondisepausi arvas, et tal oleks parem kuskil mujal olla. Haarasime võimalusest kinni.

Üheks eelduseks oli see, et ta soovib kõvemini trenni teha ja kõrgemale tõusta. Kuna oleme vaikselt sellist kooslust teinud, et proovime noori mängijaid putitada ja paremaks teha, siis leidsime ühise keele ja nii ta läks."