HEAD AJAD: Oktoberfesti tähistamine õllerestoranis Beer House 2011. aastal. Majaperenaine Jelena Lipendina (keskel) poseerib koos peakoka ja õllemeistriga.Foto: Beerhouse.ee
Krimi
25. oktoober 2018, 12:15

VÕITLUS ELUKS HÄDAVAJALIKU EEST: kohus arutas tuhandeid eurosid maksvate käekellade ja kasukate saatust (4)

Väidetavalt kuritegeliku grupeeringu loonud ärimeeste Hubert Hirve (60) ja Pavel Gammeri (54) lähedane kaastööline Jelena Lipendina (58) võitleb kohtus oma vara eest: enne talvekülmade saabumist lootis ta politsei laost kätte saada hinnalise karusnahkse kasuka ja vesti. Keskkriminaalpolitsei kahtlustab Tallinna hotelli- ja toitlustusäris mõjukaid ettevõtjaid kuritegeliku ühenduse juhtimises, mis tegeles suurejoonelise maksupettusega, aga ka väljapressimise, soodustuskelmuse ja altkäemaksu andmisega. Gammeri ja Hirve tuntumate äride hulka kuuluvad Tallinna vanalinnas asuvad restoranid Beer House, Korsaar ja Farm ning Vana Wiru hotell – uurimine puudutab muu hulgas ümbrikupalkade maksmist neis asutustes. Lipendina on aidanud Hirve ja Gammerit äriasjade ajamisel juba veerand sajandit ning kuulus ka nende firmade juhtkonda – sisuliselt oli ta restoranide perenaine. Lipendinat võis linna peal näha maasturi BMW X6 roolis, mis oli tema ametiauto. Kui Hirv ja Gammer veebruaris k

Väidetavalt kuritegeliku grupeeringu loonud ärimeeste Hubert Hirve (60) ja Pavel Gammeri (54) lähedane kaastööline Jelena Lipendina (58) võitleb kohtus oma vara eest: enne talvekülmade saabumist lootis ta politsei laost kätte saada hinnalise karusnahkse kasuka ja vesti. 

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab Tallinna hotelli- ja toitlustusäris mõjukaid ettevõtjaid kuritegeliku ühenduse juhtimises, mis tegeles suurejoonelise maksupettusega, aga ka väljapressimise, soodustuskelmuse ja altkäemaksu andmisega. Gammeri ja Hirve tuntumate äride hulka kuuluvad Tallinna vanalinnas asuvad restoranid Beer House, Korsaar ja Farm ning Vana Wiru hotell – uurimine puudutab muu hulgas ümbrikupalkade maksmist neis asutustes. 

Lipendina on aidanud Hirve ja Gammerit äriasjade ajamisel juba veerand sajandit ning kuulus ka nende firmade juhtkonda – sisuliselt oli ta restoranide perenaine. Lipendinat võis linna peal näha maasturi BMW X6 roolis, mis oli tema ametiauto. Kui Hirv ja Gammer veebruaris koos väidetavate kaasosalistega kinni peeti ja vahi alla võeti, siis sattus arestimajja ka Lipendina. Erinevalt oma endistest ülemustest pääses ta aga hiljuti vabadusse. 

Edasi lugemiseks: