Petra Kvitova (paremal) õnnitleb mängu võitnud Karolina Pliškovat.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
25. oktoober 2018, 13:12

Pliškova alistas Kvitova ja jõudis WTA finaalturniiril esimesena poolfinaali

Maailma kaheksa tugevama naistennisisti aastalõputurniiril Singapuris jõudis esimesena poolfinaali Karolina Pliškova, kes alistas tšehhitaride duellis Petra Kvitova 6:3, 6:4.

Pliškova võitis "valges" alagrupis kolmest mängust kaks, Kvitova jäi võiduta. Et Pliškoval on väga hea settide vahe (5-2), ei saa ta alagrupis enam teisest kohast madalamale langeda.

Teise edasipääseja selgitavad kell 14.30 algavas mängus ukrainlanna Elina Svitolina ja taanlanna Caroline Wozniacki, kel seni vastavalt kaks ja üks võitu. Asi on lihtne: Wozniacki peab poolfinaali jõudmiseks võitma kahes setis, vastasel korral läheb edasi Svitolina. Alagrupi võitmiseks peab Svitolina mängu võitma, kolmes setis kaotamise korral lõpetab ta Pliškova järel teisena.

"Punase" grupi viimase vooru mängud peetakse homme. Siin juhib kahe võiduga Sloane Stephens, üks võit on Angewlique Kerberil ja Kiki Bertensil ning võiduta jätkab Naomi Osaka. Viimases voorus kohtuvad Kerber - Stephens ja Osaka - Bertens. Kõigil on veel võimalus edasi pääseda ja kõik võivad ka poolfinaali ukse taha jääda.