Petter Solbergi viimane täispikk autoralli MM-hooaeg oli 2012. aastal, mil ta sõitis Fordiga.Foto: GIUSEPPE CACACE
WRC
25. oktoober 2018, 17:01

ÕL KATALOONIAS | 2003. aasta tšempion Petter Solberg saab "puurist" välja

2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg osaleb täna algaval Hispaania rallil oma esimesel MM-etapil pärast 2012. aasta hooaega ning naudib kogu protsessi täiega.

Kataloonias on 43aastase norralase istumise all Volkswagen Polo GTI R5 masin, mis võistleb WRC2-arvestuses. See aga ei tähenda mõned aastad tagasi ka WRC-sarjas sõitnud Volkswageni tehasemeeskonna tagasitulekut: nad lihtsalt toodavad ning müüvad R5-masinaid.

Volkswagen on Kataloonias väljas kahe autoga, mida roolivad Eric Camilli ja Solberg. "Olen väga õnnelik, et tagasi olen. Kui keskendud vaid ühele alale, siis tundub vahepeal nagu oleksid justkui puuris," ütles norralane, kes on viimastel aastatel tegelenud rallikrossiga ning tulnud sellel alal ka kaks korda maailmameistriks.

Solberg tõdes, et teekond Kataloonia rallini pole olnud lihtne. "Olin aasta alguses päris haige ning oleksin rallikrossi hooaja peaaegu vahele jätnud," sõnas ta.

Nimelt tegi Solberg mullusel rallikrossi Läti MM-etapil avarii, mistõttu murdis kaks roiet ning rangluu. Kuid mõnes mõttes oli tegemist õnneliku õnnetusega: norralane käis hiljem röntgenis, kus avastati tõsisem probleem - norralase üks kops tootis liiga palju rauda. 

Solberg toonitas täna, et ta armastab rallit ning sõitmist. "Tunnen ralli vastu suurt kirge. WRC2-autod on suurepärased, Volkswageni masina sooritusvõime on hea. Loodetavasti läheb meil hästi ning me ei tee vigu," ütles ta.

Lisaks norralasele on Kataloonias WRC-autodega stardis nii mõnigi mees, keda me tavaliselt MM-sarjas ei näe. Näiteks on Hispaanias stardis üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb ning ameeriklane Ken Block, kes on tuntust kogunud nii tehnikasportlase, triki- kui ka ärimehena. "Austan inimesi, kes leiavad viisi, et ralli juurde tagasi tulla," lausus Solberg.